Посол Грузії відвідає Тернопільщину наступного року

Посол Грузії відвідає Тернопільщину наступного року

17.12.14 10:57 0 654
Найбільш сприятливим регіоном для інвесторів у Грузії називають Автономну республіку Аджарії (столиця - Батумі). Оцінити досягнення в розвитку автономії, яка за останні кілька років змінилася до невпізнання, змогли понад 150 представників українських компаній, які відвідали 12 грудня «Батумі - Київ Бізнес Форум», організований Торгово-промисловою палатою України спільно з Урядом Автономної Республіки Аджарія.

Захід також підтримали посольство Грузії в Україні та особисто своєю присутністю посол Міхеїл Уклеба. Участь у заході взяв і начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської ОДА Руслан Кулик.

«Грузія - це країна, яка надихає український бізнес. Важко знайти іншу державу серед сусідів, яка за короткий термін змінилася б до такої міри. Приємно, що Тернопільщина та Аджарія є регіонами-партнерами. Угода про співробітництво між нашими краями передбачає налагодження тісної співпраці в економічній, культурній та гуманітарній сферах. Сподіваємося, що досвід грузинських колег допоможе в найближчий час побачити ці зміни і в нас», - зазначив в інтерв'ю грузинському каналу AJARATV Руслан Кулик.

Згідно з рейтингом Doing Business Грузія займає 15-е місце в світі за простотою ведення бізнесу, а за деякими показниками ця країна входить у десятку і навіть у трійку країн, з найбільш привабливим інвестиційним кліматом. Наприклад, зареєструвати компанію в Грузії можна всього за один день. Неймовірними темпами розвивається економіка країни, особливо такі взаємопов'язані між собою сфери як туризм, будівництво, розвиток інфраструктури тощо.

Під час форуму Руслан Кулик поспілкувався з послом Грузії паном Уклебою та передав запрошення від керівництва області відвідати наш край наступного року.

В цілому, форум показав, що Аджарія дуже зацікавлена у співпраці з українським бізнесом. І для того, щоб зробити це партнерство максимально комфортним, уряд республіки робить все можливе. Результати вражають – тільки за 2013 рік прямі фінансові інвестиції в регіон склали 195 млн доларів.

Взяти участь у розвитку регіону запрошують і тернопільські компанії. Зокрема, великий потенціал для співпраці є у туристичній сфері, промисловому і готельному будівництві, розвитку гідроенергетики, сільському господарстві.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Музичне мистецтво ...
Наступна новина: Меморіальну дошку пам’яті ...

КОМЕНТАРІ