Тернопілля: на 35 підприємствах та організаціях області погасили заборгованість із заробітної плати

Тернопілля: на 35 підприємствах та організаціях області погасили заборгованість із заробітної плати

17.12.14 08:46 0 697
Роботу обласної комісії щодо погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат підсумували під час засідання комісії, яке 16 грудня провів виконувач обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

Зокрема, він зазначив, що упродовж поточного року у повному обсязі ліквідували заборгованість із заробітної плати на 35 підприємствах та організаціях на суму 8782,9 тис. гривень, частково зменшили заборгованість 24 підприємствами на суму 11562 тис. гривень.

«Конструктивна робота та використання правильних підходів забезпечили результативність вирішення даного питання, - додав Іван Крисак. – Нам вдалось просунутись у погашенні заборгованості на деяких підприємствах, з іншими продовжимо працювати у наступному році».

Зокрема, Пенсійному Фонду вдалось зменшити заборгованість по страхових внесках на 6,3 мільйони гривень, заборгованість підприємств-банкротів – на 5,3 мільйони.

«Загальна сума заборгованості підприємств щодо сплати внесків до Пенсійного Фонду становила 8,6 млн грн, виплатили борг на 5,3 млн, а це 62,4%», - повідомила перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Алла Якубовська.

Про стан сплати податків до бюджетів усіх рівнів на підприємствах-боржниках проінформував начальник відділу погашення заборгованостей Головного управління ДФС у Тернопільській області Іван Оконський. Зокрема, після перевірок та оформлення виконавчих документів заборгованість по заробітній платі зменшили на 81 млн грн, на 378 підприємствах підвищили рівень заробітної плати, 517 громадян, які працювали, роботодавці офіційно оформили на роботу.

Згідно із виконавчими провадженнями шляхом стягнень заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України з підприємств-боржників вдалось погасити борг у розмірі понад 13 млн грн.

Як зазначив Іван Крисак, комісія провела роботу на належному рівні.?

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівне: з 19 грудня по 20 ...
Наступна новина: Волонтери організовують ...

КОМЕНТАРІ