На Хмельниччині рятувальники разом із волонтерами закликають громадян замислитися над питаннями власної безпеки

На Хмельниччині рятувальники разом із волонтерами закликають громадян замислитися над питаннями власної безпеки

18.12.14 08:32 0 644
Щорічно з настанням холодів зростає небезпека виникнення пожеж у житловому секторі. До цього призводять порушення експлуатації пічного, газового опалення та електрообладнання. Щоб попередити цю сумну практику, 16 грудня рятувальники Деражнянщини разом із студентами-волонтерами Хмельницького Національного університету навчали громадян правилам пожежної безпеки шляхом подвірних обходів у с. Зяньківці. З початку року тут виникло дві пожежі, під час яких загинуло три людини, одна – травмована.

Перед початком заходу начальник сектору профілактичної роботи та розслідування пожеж Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Євген Молотай проінструктував студентів-волонтерів, що здобувають професію соціального працівника та педагога. Зокрема, рятувальник зазначив, що основне завдання цієї важливої роботи – це попередження сумних наслідків недбалого ставлення людей до власної безпеки.

Далі всі разом вирушили до Зяньківчан. Рятувальники та волонтери спілкувалися з людьми та пояснювали, що треба робити, аби уникнути лиха. Особливу увагу було приділено самотнім громадянам похилого віку, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям. Під час подвірного обходу помешкань, вони розповіли про найпоширеніші причини виникнення пожеж та вкотре нагадували жителям про неухильне дотримання правил безпеки у побуті, роздаючи листівки із порадами щодо запобігання пожежам в побуті. Крім того, волонтери подарували дітям солодкі подарунки, а найбільш соціально незахищеним громадянам надали продукти харчування.

Начальник Деражнянського районного сектора Головного управління ДСНС України в області Олег Кирилюк зазначив, що протягом року рятувальники району разом із співробітниками райвідділу міліції, соцпрацівниками, депутатським корпусом органів місцевого самоврядування постійно відпрацьовують населені пункти. Адже після таких відвідин громадяни намагаються хоча б частково втілювати рекомендації працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій у повсякденне життя та замислитися над питаннями власної безпеки.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку новорічний ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ