На Хмельниччині рятувальники закликають до безпечного святкування дитячих новорічних ранків

На Хмельниччині рятувальники закликають до безпечного святкування дитячих новорічних ранків

18.12.14 14:08 0 686
Напередодні Новорічних та Різдвяних свят рятувальники Хмельниччини разом із представниками засобів масової інформації вирушили до дошкільних навчальних закладів обласного центру, щоб вкотре нагадати правила встановлення новорічної ялинки та заходи безпеки у поводженні з піротехнічними виробами. Єдиною метою такого рейду є турбота про підростаюче покоління, адже через недбалість і необережність дорослих під час встановлення новорічних красунь та використання ілюмінації під час проведення святкових ранків щороку фіксується чимало випадків травмування людей.

Так, 17 грудня працівниками ДСНС навчали малечу, як правильно наряджати і прикрашати ялинку. Зокрема, рятувальники розповіли діткам, що лісову красуню краще нарядити легкими прикрасами, що не б'ються – бантами, шишками, кульками зі склопластику тощо. На ялинку не можна встановлювати свічі та бенгальські вогні, особливо в об'єднанні з ватним "снігом" і паперовими іграшками.

Щоб наслідки від пожежі нікому не затьмарили свята, керівники дитсадочків та вихователі були вкотре застережені та проінструктовані, що необхідно дотримуватися певних вимог пожежної безпеки. Рятувальники наголосили, що встановлювати ялинку треба подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню. Щоб ялинка не впала або не поранила дитину, вона повинна бути правильно зібрана і надійно встановлена, а іграшки рівномірно на ній розподілені. Крім того, слід дотримуватися й правил електробезпеки. Для прикраси ялинки не можна використовувати несправні та несертифіковані електричні вироби. Підключення гірлянд до мережі повинне виконуватися тільки за допомогою штепсельних з'єднань. Під час виявлення несправності в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння, вона повинна бути терміново відключена.

Шановні громадяни! Щоб Новорічні та Різдвяні свята принесли лише радість, дотримуйтеся елементарних правим пожежної безпеки. Лише спільними зусиллями ми недопустимо виникнення надзвичайних подій та ситуацій під час святкування, адже запобігти біді завжди легше, ніж потім ліквідовувати її наслідки.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: 19.12. – у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ