Пластуни уже привезли Вифлеємський вогонь миру до Львова

Пластуни уже привезли Вифлеємський вогонь миру до Львова

18.12.14 14:51 0 620
17 грудня, з Відня до Львова привезли Вифлеємський вогонь миру. Його вже поширили між пластунами, які зустрічали товаришів у центрі міста, що привезли цей вогник, та передали меру Андрію Садовому.

Про це повідомляє кореспондент .

Десятки пластунів різного віку зібралися під Ратушею, аби зустріти друзів, яким випала честь забрати Вифлеємський вогонь миру в Австрії.

Пластуни приїхали у центр міста на трамваї. Їх зустрічали традиційною піснею Вифлеємського вогню миру. Ніжним вогником вони поділились зі всіма присутніми.

«Вифлеємське світло символізує злагоду, яка починає панувати у серцях. Коли вогонь передається з таких сакральних місць як Вифлеєм по всій Європі, то ми відчуваємо себе більш згуртовано і набагато спокійніше. Через події в Україні цьогоріч ми передамо вогонь і у військові частини Львова. Вважаємо, що це забезпечить моральну підтримку нашим військовим», – розповів прес-секретар львівського осередку Пласту Максим Бадік.

Пластуни із вогнем миру завітали і до міського голови Львова Андрія Садового. Очільник міста подякував їм за «твердість і характер». Він також згадав пластуна Віктора Гурняка, який загинув у зоні АТО.

«Дай Бог, щоб цей вогонь дійсно став вогнем миру для всіх львів’ян, для всіх українців», – сказав Садовий.

У свою чергу голова пластового осередку у Львові Христина Бліновська зазначила, що пластуни надіються, що цьогоріч вогонь миру матиме більше значення для всіх українців.

«Якщо раніше це було лише тепло Різдвяних свят, то тепер ми вкладаємо у вогонь більший зміст. Це те, довкола чого може об’єднатися вся Україна», – сказала вона.

Зазначимо, пластуни передали вогонь на зберігання у собор св. Юра. 3 січня вогонь урочисто передадуть львівській громаді.

Крім того, вогонь миру перебуватиме у холі Ратуші до січня, щоб кожен мав змогу запалити від нього свічки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині банки не ...
Наступна новина: За тиждень в «Рівне Дім ...

КОМЕНТАРІ