Львівські актори повернулись із гастролей у зоні АТО

Львівські актори повернулись із гастролей у зоні АТО

18.12.14 09:57 0 626
Актори Львівського Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької повернулися із зони АТО. Там, у містечку Сватовому, що на Луганщині, вони ставили «Наталку Полтавку». Спектакль обрали із золотого фонду свого репертуару, щоб сподобатись тамтешньому глядачеві. І не помилилися – місцевий народний клуб востаннє бачив стільки люду близько 8-ми років тому. А ще, окрім тамтешніх мешканців подивитися на гру акторів-західняків прийшли й півтисячі українських бійців.

Про це йдеться у сюжеті журналіста програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Ірини Сало.

Виконавиця головної ролі вистави «Наталка Полтавка», Олександра Люта, поїхати на схід зголосилася без вагань. У театрі ім. Марії Заньковецької роль Наталки отримала майже два роки тому. Не раз виступала на львівській сцені. Та поблизу лінії фронту, перед сотнями бійців, зізнається акторка, грати було якось особливо дуже складно.

«Половина залу – військових, половина – місцеві мешканці. Повертаюсь до них і одразу комок у горлі стає», – зізнається Олдександра.

На схід із виставою поїхали 35 працівників театру – актори, технічні працівники та навіть оркестр. У місті Сватове, що на Луганщині, актори провели день і виступали двічі. Спочатку – для місцевих школярів, а вже ввечері виставу показали військовим.

«Наприкінці, після вистави, я спитав, чи тут є хлопці зі Львова. Вийшли львів‘яни і кожен каже: я того сини, я – того. І виявилось, я всіх знаю. Вони, як рідні», – ділиться враженнями скрипаль театру Василь Ковальчук.

У залі Сватівського народного дому тоді був справжній аншлаг. Глядачі львівських акторів не відпускали кілька годин. Чи не кожен захотів зробили фото напам‘ять. Адже їхнього приїзду, як виявилось, українські вояки чекали місяцями. Саме про це попросили солдати, коли адміністрація театру кілька разів їздила на схід як волонтери, привозячи бійцям харчі та одяг.

Заньківчани зізнаються, що в АТО поїхали б ще не раз. Головне, щоб знайшлися спонсори незвичних гастролей. Бо театру такі подорожі не по кишені. Першу ж поїздку львівських акторів профінансувала Львівська обласна адміністрація. Обійшлася вона майже у 40 тисяч гривень.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Зорян Шкіряк: Жоден ...

КОМЕНТАРІ