Стали відомі імена лауреатів премій ім. К. Білокур та М. Дерегуса

Стали відомі імена лауреатів премій ім. К. Білокур та М. Дерегуса

18.12.14 11:02 0 809
26 грудня о 16:00 у виставкових залах Національної спілки художників України у Києві відбудеться урочисте нагородження лауреатів премій імені Катерини Білокур за видатні твори традиційного народного мистецтва та М. Г. Дерегуса в галузі образотворчого мистецтва (живопис, графіка) 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Цього року лауреатами премії імені Катерини Білокур стали Володимир Балибердін (ювелірне мистецтво, м. Київ) та Олександр Бабенко (гобелен, м. Полтава).

Як йдеться у повідомленні, твори Володимира Балибердіна широко відомі як в Україні, так і за кордоном. У 2012 році він представляв Україну в Баку та отримав гран-прі в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво». В своїх роботах майстер використовує давні традиційні українські мотиви та символи й створює унікальні прикраси з різьбленим орнаментом у народних традиціях.

А відомий художник з Полтавщини Олександр Бабенко пропагує народне мистецтво. Його твори продовжують традиції українського народного килимарства. Він є учасником багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів і творчих симпозіумів, твори митця були представлені у Греції, Німеччині, Норвегії, Польщі, тощо.

Крім того, щороку до дня народження українського графіка та живописця Михайла Дерегуса (5 грудня) Міністерство культури України спільно з Національною спілкою художників України визначають претендентів на премію.

Цьогоріч премію імені М. Г. Дерегуса у номінації «живопис» отримає постійний учасник всеукраїнських та міжнародних художній виставок Юлія Алещенко із Сум.

Як йдеться у повідомленні, її твори завжди привертають увагу шанувальників мистецтва високохудожнім відображенням дійсності.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ