Чотири комунальних підприємства Луцька будуть ліквідовані

Чотири комунальних підприємства Луцька будуть ліквідовані

18.12.14 11:59 0 626
Про це йшлося під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету міської ради. Начальник відділу фінансового контролю та аудиту Валентина Малютіна повідомила, що такі пропозиції напрацювала робоча група, члени якої розглядали перспективи розвитку комунальних підприємств міста, основні показники їх фінансово-господарської діяльності за минулий рік та виконання фінансових планів за підсумками 1-го півріччя та 9-ти місяців поточного року. Так, мова йде про ліквідацію комунальних підприємств “Естет”, “Зелене господарство м.Луцька”, “Луцькмістобуд” та МГЛОЦ “Здоров'я жінки”. За результатами аналізу всі вони не мають доцільності у функціонуванні, а їх фінансовий стан — незадовільний. Для прикладу, прибуток центру “Здоров'я жінки” складає 1 тис грн. При цьому, спеціалісти цієї установи надають пацієнтам платні послуги, й всі вони працюють як сумісники.

Також через відсутність достатнього обсягу робіт для забезпечення належного виконання комунальним підприємством власних зобов'язань, тривалу прострочену податкову заборгованість та затримки у виплаті заробітної плати, члени робочої групи дійшли висновку про недоцільність одночасного функціонування КП “Зелене господарство м.Луцька” та КП “Парки та сквери м.Луцька”. Всі активи ліквідованого підприємства будуть передані КП “Парки та сквери м. Луцька”.

Валентина Малютіна наголосила, що рішення про ліквідацію цих установ буде приймати сесія міської ради.

Члени робочої групи, враховуючи специфіку діяльності кожного підприємства, поділили комунальні підприємства міста на кілька груп. Це соціально важливі з точки зору забезпечення безперебійної життєдіяльності міста, планово збиткові (за існуючих умов господарювання): ДКП “Луцьктепло”, КП “Луцькводоканал”, Луцьке підприємство електротранспорту. До соціально важливих прибуткових віднесені окремі ЖКП міста,“Луцькспецкомунтранс”, “Луцьксвітло”, КП “Парки та сквери м.Луцька” тощо. Виокремили й таку групу підприємств як дотаційні з просвітницькими та іміджевими функціями, що не мають першочерговою метою отримання прибутку, доходи яких не покривають витрати на їх функціонування, та потребують дотацій з міського бюджету: КП “Луцький зоопарк”, КП “Ласка”, КП «Центр туристичної інформації та послуг», КП «Газета «Луцький замок», Луцький міський трудовий архів. Серед планово прибуткових — КП «Їдальня №26», КП «АвтоПаркСервіс», КП «Луцькреклама».

За результатами аналізу фінансового стану цих комунальних підприємств, їх робота визнана доцільною та прибутковою.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В. Сергійчук: У Москві ...

КОМЕНТАРІ