Державтоінспектори Волині разом із громадськими активістами нагадали дітям про правила безпеки на дорозі

Державтоінспектори Волині разом із громадськими активістами нагадали дітям про правила безпеки на дорозі

18.12.14 10:56 0 701
У школах Луцька уже розпочалися зимові канікули. Через кілька тижнів відпочиватимуть і школярі всіх навчальних закладів області. Як свідчить статистика Державтоінспекції, канікулярні періоди характеризуються підвищенням травматизму на дорозі.

Для того, щоби нагадати дітям про Правила дорожнього руху та основи безпеки на дорозі, працівники Державтоінспекції Волині разом із представником Спілки автомобілістів завітали до загальноосвітньої школи у селі Забороль Луцького району.

Слід відзначити, що перед тим, як відправити дітей на зимові канікули, педагогам варто зробити акцент на правилах поведінки на дорозі.

– Діти – це та категорія громадян, які часто в силу неуважності потрапляють у ДТП, а вчителі та батьки повинні регулярно проводити з дітьми розмови про те, як переходити дорогу, зробити наголос на тому, що проїзна частина - це не місце для ігор, тому в жодному випадку не можна кататися на санках або ковзанах поблизу автодоріг, навіть якщо вони другорядного значення. Несподівана поява дитини в умовах зледенілого дорожнього полотна не завжди дає змогу вчасно загальмувати і як наслідок –трапляються трагічні випадки, іноді навіть із летальним фіналом, - розповіла інспектор сектору УДАІ УМВС України у Волинській області Інга Коваль.

Діти для того, аби вкотре повторити правила руху, отримали робочі зошити «Дорожні знаки для юних пішоходів», тож у формі гри та розмальовок вони матимуть змогу засвоїти правила, які дозволять їм зберегти життя. Кожен дорожній знак має своє важливе значення. Про окремі з них школярам розповів викладач-інструктор автомобільної школи Спілки автомобілістів Роман Кравчук:

– Зимовий сезон вимагає підвищеної уваги як від водіїв, так і від пішоходів. Попри пішохідні переходи та світлофори діти, на жаль, не завжди на них зважають, тож можуть раптово вибігти на дорогу. Під час підготовчих занять з теорії в автошколі ми особливий акцент робимо на потребі бути пильними, коли в поле зору потрапляють діти та люди літнього віку. Пам'ятайте, що зима вносить корективи у стиль кермування, тому важливо не перевищувати швидкості та дотримуватися дистанції під час руху.

Діти в розмові з інспектором під час уроку активно демонстрували знання Правил дорожнього руху.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: Стали відомі імена ...

КОМЕНТАРІ