На Житомирщині правоохоронці розгорнули боротьбу із розповсюдженням "курильних сумішей"

На Житомирщині правоохоронці розгорнули боротьбу із розповсюдженням "курильних сумішей"

18.12.14 11:55 0 661
На території області тривають ініційовані Міністерством внутрішніх справ України оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення та припинення фактів розповсюдження, так званих, курильних сумішей, які можуть становити потенційну загрозу здоров'ю і життю громадян. Правоохоронці попереджають про небезпеку і звертаються до жителів Житомирщини із пропозицією об'єднати зусилля у боротьбі з новоявленим психотропом.

За переконанням експертів, так звані «спайс-мікси», «курильні пахощі» абощо – реальна загроза розвитку здорової нації, однак останнім часом вони набувають все більшого поширення. Зазвичай, молодь сприймає ці суміші як безпечний засіб для підвищення настрою й появи нових відчуттів.

Втім в експертів є обгрунтовані застереження. «Спайс-мікс» - це трав'яна суміш, до складу якої входять різні компоненти у різних пропорціях. Усе нібито й на основі рослин, які не підпадають під жоден забороняючий перелік, проте лабораторні дослідження свідчать про можливу обробку зілля штучними препаратами. Тому у результаті вживання «спайс-міксів» у людини можуть розвинутись психологічна й фізіологічна залежність, різні психічні розлади — психози, депресивні й істеричні стани, а в окремих випадках ефект від куріння такої суміші може призвести навіть до фатальних наслідків.

У Новограді-Волинському правоохоронці, проводячи спеціальні заходи з протидії наркозлочинності, минулої доби затримали молодика зі спайсом в кишені.

30-річний звягельчанин помітно нервував, чим і привернув до себе увагу оперативників. Під час проведеного у присутності понятих огляду у нього було вилучено поліетиленовий згорток вагою близько 5 грамів з коричневою сумішшю рослинного походження, зовні схожою на наркотичний засіб для куріння - «спайс».

Молодик розповів, що придбав речовину у незнайомого чоловіка у столиці, де певний час тому перебував на заробітках. Отруту зберігав для власного вжитку, адже час від часу полюбляє трохи «розслабитись».

Пакунок з вилученою сумішшю було направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення експертизи.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України .

- У разі, якщо експертні дослідження підтвердять наявність наркотичних речовин у складі суміші, чоловікові може загрожувати відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, - коментує начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка.

Наразі правоохоронці встановлюють канали надходження курильних сумішей у Житомирську область.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Новоград-Волинського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ