Житомирщина має позитивний досвід у проведенні всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Житомирщина має позитивний досвід у проведенні всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

18.12.14 10:36 0 640
У Житомирі підбили підсумки обласного етапу всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». За сприяння департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації та обласного гендерного ресурсного центру 17 грудня відбувся круглий стіл на тему: «Протидія гендерно-обумовленому насильству – запорука формування демократичного суспільства». Під час заходу було презентовано матеріали всеукраїнської конференції «Гендерна політика в контексті європейської інтеграції та міжнародних зобов'язань України», в якій брала участь і житомирська делегація, а також проект Національного плану дій «Жінки, мир, безпека» на період до 2019 року та виставку дитячих малюнків учасників творчої акції «Від миру в домі до миру у всьому світі».

За словами директора департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлани Гресь, до всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» долучається все більша кількість людей. Вона є особливо актуальною саме цього року, що в першу чергу пов'язано із подіями на сході України. Напружена суспільно-політична ситуація у Донецькій та Луганській областях свідчить про те, що від насильства потерпають не лише жінки та діти, а й чоловіки. Світлана Гресь наголосила: «Протидія насильству не має бути обмежена акцією, що проходить раз у рік. Треба розробити комплекс заходів, які об'єднають владу та представників громадськості. При цьому, основний акцент варто робити не на тому, як ми оберігаємо громадян від різних проявів насильства, а вчити їх відстоювати власні права та захистити себе у таких ситуаціях».

Директор обласного гендерного ресурсного центру Валентина Склонна розповіла, що Житомирщина має позитивний досвід проведення акції «16 днів проти насильства», яка започаткована в нашій державі із 2000 року. А цього року в рамках акції у Міжнародний день волонтера проходили творчі заходи, спрямовані на роботу з дітьми, які прибули на Житомирщину із зони проведення антитерористичної операції. Волонтери із художньої школи разом із дітлахами зі сходу України долучилися до проекту «Від миру в домі до миру у всьому світі». Вони зображали на папері свої мрії і всіх їх об'єднало спільне прагнення – мати мирне небо над головою і повернутися додому, де їх люблять і чекають. Дорослих особливо вразило те, що юні художники малювали дівчину-Україну, котра йде золотим степом та рудий кіт, який на порозі чекає своїх господарів.

Учасники заходу обмінялися своїм досвідом, планами на найближче майбутнє та висловили сподівання, що акція «16днів проти насильства» з кожним роком ставатиме все більш популярною, а її результати допоможуть викорінити насильство не лише у вчинках, а й свідомості жителів Житомирщини.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ