В Житомирській області рятувальники Коростенського зведеного загону провели заняття з подолання смуги психологічної підготовки

В Житомирській області рятувальники Коростенського зведеного загону провели заняття з подолання смуги психологічної підготовки

18.12.14 08:02 0 673
Повсякденна фізична підготовка, навчання та тренування – це звичайні трудові будні всього особового складу підрозділів ДСНС у вільний від ліквідації надзвичайних ситуацій чи подій час. Адже важка і небезпечна професія вогнеборців потребує сталевого загартування, звитяги і незламної психологічної підготовки.

Так, 16 грудня у місті Коростень було організовано та проведено заняття з подолання так званої смуги психологічної підготовки. Участь у даному заході взяли рятувальники Коростенського зведеного загону, а це пожежно-рятувальні підрозділи з міст Малина, Овруча, Олевська, Коростеня та селища Народичі.

У ході проведення заняття відпрацьовувалися такі етапи, як підйом по висувній драбині на висоту 10 метрів, перехід через палаючий дерев’яний місток, подолання темного тунелю з перешкодами, виявлення умовного потерпілого у задимленому приміщенні і проведення рятувальних робіт, а також гасіння умовної пожежі з легкозаймистими горючими рідинами та матеріалами. Всі вправи виконувались в ізолюючих апаратах на стиснутому повітрі, що дало змогу максимально приблизити дії рятувальників до реальних умов ліквідації надзвичайних подій та ситуацій.

«Основна ціль таких занять, а це – вдосконалення професійних та практичних навичок в особового складу під час виконання важких та небезпечних завдань за призначенням в екстремальних умовах в цілому була досягнута. Кожний рятувальник показав себе з найкращої сторони і вже в котрий раз підтвердив, що він гідний даної професії», – зазначив, під час підбиття підсумків проведеного дійства, начальник Коростенського міськрайоного відділу Управління ДСНС в області Сергій Рудзік.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницькі УБОЗівці ...
Наступна новина: У Львові небайдужі ...

КОМЕНТАРІ