Про безпеку людей похилого віку дбають прикарпатські рятувальники та працівники Івано-Фран­кі­­вської організації Товариства Че­р­­­воного Хреста

Про безпеку людей похилого віку дбають прикарпатські рятувальники та працівники Івано-Фран­кі­­вської організації Товариства Че­р­­­воного Хреста

18.12.14 09:33 0 658
Щорічно з настанням зимового періоду на Прикарпатті зростає кількість пожеж у житловому секторі. Дуже часто такі пожежі трапляються в оселях самотніх людей похилого віку. Причини таких загорань, в першу чергу, пов’язані з нехтуванням людьми правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення та користування електрообігрівальними приладами.

Тож допомога відповідних служб їм вкрай необхідна – не тільки, щоб стежити за самопочуттям, й нагадати правила пожежної безпеки під час користування газо- та електроприладами. Також, як правило, багато людей похилого віку проживають у старих будинках з пічним опаленням, отож є необхідність нагадати людям про безпеку і під час користування пічками.

Щоб попередити по­жежі в оселях соціально незахи­ще­­них верств населення, за ініціативи Управління ДСНС в області спі­­ль­но з представниками Івано-Фран­кі­­вської організації Товариства Че­р­­­воного Хреста в обласному центрі систематично проводяться про­­­­­­­фі­ла­к­тичні заходи, під час яких відвідуються помешкання літніх лю­дей. Під час таких зустрічей з пенсі­онерами рятувальники роз’яснюють госпо­да­рям осель, як до­т­ри­му­ва­тися елементарних, але таких важливих правил безпеки життє­ді­я­ль­но­сті при ек­с­плуатації пічного опа­­ле­­ння, під час користування га­зо- та електроприладами.

Черговий такий захід відбувся 17 грудня. Рятувальників та праці­в­­ників соціальних служб, як правило, на порозі власного помешкання зустрічають жінки, які раді бачити у себе гостей. Адже під час таких відвідин вони можуть не тільки відчути тепло щирого спілкування, згадати колишнє життя, а й розповісти про власне здоров’я та поділитися своїми проблемами. Під час цієї задушевної розмови є чудова нагода нагадати літнім господиням пра­ви­­ла експлуатації пічного, газо- та електричного опалення, щоб не допустити біди. Як правило, жінкам приємно, що про них не забувають, вони, у свою чергу. переконують, що правил пожежної безпеки дотри­му­є­ть­ся неухильно, дякують рятувальникам за візит, за тур­бо­­ту про їх безпеку і також запевняють, що часто дивляться телевізор і знають, що у випадку біди потрібно обо­в’яз­ко­­­­­во телефонувати на «101». Зважа­ючи на похилий вік домогосподинь, патронажні медсестри місь­кої орга­ні­зації Товариства Червоного Хрес­та міряли жінкам тиск та радили, як берегти здоров’я.

Щоб усе почуте не забулося, а завжди було під рукою у разі потреби, рятувальники вручають їм листівки на протипожежну те­ма­­тику. Зага­лом, цього дня було від­ві­дано ряд житлових будинків, пра­цівники Управління ДСНС в області надали літнім людям кваліфіковані поради та рекоме­ндації що­до дотримання пра­вил безпеки життєдіяльності в побуті.

В рамках проведення профілакти­чних заходів працівники Управління ДСНС в області поспілкувалися і з мешка­н­ця­ми обласного центру на вулицях міста. Рятувальники цікавилися, як громадяни ставляться до власної безпе­ки і до пожежно-рятувальної слу­ж­би Прикарпаття, а також вру­­чили людям пам’ятні листівки за­сте­ре­жливого характеру. Як з’я­су­­валося у ході спілкування, івано-франківці у по­буті вже не уявляють свого життя без побутових приладів, то­му усвідом­лю­ють всю небезпеку не­­хтування пра­вилами експлуатації і став­ля­ться до цьо­го ві­д­повідально. Досить бага­то знають містяни і про ді­я­льність по­­жежно-ря­тувальної слу­жби При­ка­­рпаття, про надання до­по­моги ря­ту­валь­ни­ка­ми під час виникнення рі­зного ро­ду надзвичайних ситуа­цій, і ві­д­чу­вають себе за­хищени­ми, адже у ви­па­дку біди зав­ж­ди мо­жуть роз­ра­ховувати на вчасну та про­фе­­сій­ну допомогу ряту­ва­льників. Як зазначила начальник відділу зв’я­зків із ЗМІ та роботи з грома­дськістю Управління ДСНС в обла­сті майор служби цивільного захисту Христи­на Перцович, такі про­фі­ла­ктичні за­ходи спільно з предс­та­в­никами со­ці­альних служб будуть проводи­ти­ся і надалі.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року земельні ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ