Правоохоронці Львівщини протягом доби припинили діяльність двох підпільних цехів з виготовлення фальсифікованої горілки ( )

Правоохоронці Львівщини протягом доби припинили діяльність двох підпільних цехів з виготовлення фальсифікованої горілки ( )

18.12.14 10:04 0 693
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області вживають усіх необхідних заходів аби небезпечні продукти харчування, в першу чергу - підроблений алкоголь, не потрапили до споживачів.

16 грудня правоохоронці провели майже два десятки санкціонованих обшуків у місцях виробництва фальсифікованої горілки, підсобних приміщеннях, гаражах, автотранспортних засобах, а також у мережі торговельних закладів Львівської області, у яких збувалась виготовлена підроблена продукція. Таким чином працівники міліції припинили діяльність одразу двох підпільних цехів з виготовлення підроблених алкогольних напоїв.

Приміщення цехів були розташовані у приватних помешканнях населених пунктів Пустомитівського району Львівської області, де фальсифікат горілки виготовлявся майже промисловим способом.

У капронових 500 та 300 літрових цистернах перемішувалась «бодяга» горілки, звідки через систему насосів та шлангів фальсифікат розливався у підготовлені пляшки. Після цього фальсифікатори встановлювали на пляшки одноразові корки, наклеювали етикетки та акцизні марки. Виготовлений таким чином фальсифікат пакували у паперові піддони і в такому вигляді розвозили у місця продажу.

Вилучено майже п'ять тисяч пляшок підробленої горілки та більше тисячі літрів етилового спирту вартістю понад 250 тисяч гривень, акцизні марки із ознаками підробки, паперові піддони з-під ящиків горілки, корки, 90 тисяч етикеток горілки, підготовлена тара та інше обладнання, яке використовувалось для розливу та упакування фальсифікату.

В основному зловмисники підробляли продукцію одного з горілчаних заводів східного регіону держави. Окрім того, виявлено незначну кількість фальсифікату підакцизної продукції торговельних марок Львівщини.

Працівники ДСБЕЗу встановили причетність до виготовлення та збуту шістьох мешканців Львівської області. Організатор злочинної групи розвозив готову продукцію на власній автомашині престижної марки «Інфініті».

Слідчим відділом територіального органу внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські міліціонери ...
Наступна новина: На Тернопіллі іван Крисак ...

КОМЕНТАРІ