Правоохоронці Львівщини відкрили чотири кримінальні провадження за фактами розповсюдження порнографічних матеріалів

Правоохоронці Львівщини відкрили чотири кримінальні провадження за фактами розповсюдження порнографічних матеріалів

18.12.14 10:50 0 690
Під час проведення операції «Павутина» працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України у Львівській області виявили 21 інтернет-ресурс наповнений порнографічним контентом, з них – 17 у закордонному сегменті, 4 у національному сегменті.

За цими фактами працівники міліції відкрили чотири кримінальних провадження за ч.1, та ч.4 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Так, під час моніторингу мережі Інтернет, працівники міліції виявили факти розповсюдження невідомими особами відеозаписів, з елементами дитячої порнографії. Правоохоронці встановили статистичну ІР-адресу, з якої здійснювалось розповсюдження відеофайлів у мережу, на кого вона зареєстрована та адресу звідки здійснювали розповсюдження відеоматеріалів порнографічного характеру.

«Провівши санкціонований обшук у помешканні, де зареєстровано ІР-адресу, ми виявили та вилучили системний блок, два жорстких диски, чотири флеш-накопичувачі та чотири СД-диски. Наразі вирішується питання про проведення комп'ютерно-технічної та мистецькознавчої експертизи», - розповів в.о. начальника відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС у Львівській області капітан міліції Ілля Тогаєв.

Крім того, правоохоронці у одній з соціальних мереж виявили мешканця Львова, котрий здійснює розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру. Встановлено його ІР-адресу за допомогою якої здійснюється вхід у соціальну мережу та проведено запис близько 983 відеофайлів порнографічного характеру, які в подальшому будуть скеровані на проведення мистецькознавчої експертизи.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ