Практичні інструменти муніципального енергетичного менеджменту вивчали в Чернігові

Практичні інструменти муніципального енергетичного менеджменту вивчали в Чернігові

18.12.14 09:54 0 643
Навчальний семінар “Муніципальний енергетичний менеджмент” в рамках реалізації Проекту “Муніципальна енергетична реформа в Україні” (МЕР) пройшов 16 грудня в Чернігові.

У ході семінару розглянуто законодавчі та нормативно-правові аспекти муніципального енергетичного менеджменту, його інформаційно-методичне забезпечення. Надано практичні поради щодо підготовки та моніторингу проектів з енергоефективності. Наведено приклади енергетичного менеджменту будівель, акцентовано увагу на дотриманні екологічних аспектів.

Окрему увагу приділено питанням енергоменеджменту в централізованому теплопостачанні та в системах водопостачання і водовідведення, що особливо актуально в умовах зростання вартості ресурсів і послуг. Дискусійним стало питання удосконалення муніципальної системи енергетичного менеджменту міста Чернігова.

У заході взяли участь працівники структурних підрозділів Чернігівської міської та районних у місті рад, комунальних підприємств, які виконують функції, пов'язані з контролем ефективності використання енергоресурсів, а також із розробкою та реалізацією в обласному центрі енергоефективних заходів і проектів.

Навчальний семінар організовано компанією «АРНІКА-Центр», що є одним із виконавців проекту “Муніципальна енергетична реформа в Україні”.

За інформацією управління економіки міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбудеться ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ