Рівненщина: рятувальники прийняли участь у навчально-методичному зборі з відповідальними посадовими особами з питань цивільного захисту населення області

Рівненщина: рятувальники прийняли участь у навчально-методичному зборі з відповідальними посадовими особами з питань цивільного захисту населення області

18.12.14 09:17 0 656
17 грудня в кризовій залі управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації під головуванням начальника управління НС та ЦЗН Віктора Симонюка відбувся навчально-методичний збір з відповідальними посадовими особами з питань цивільного захисту населення райдержадміністрацій, виконкомів рад міст обласного значення.

Участь у засіданні взяли заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Олег Панюк, представники департаменту соціального захисту та навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД.

У своєму виступі підполковник Олег Панюк доповів присутнім інформацію про стан з пожежами на території Рівненщини та які профілактичні заходи проводяться рятувальниками області для зменшення кількості їх виникнення.

Також Олег Панюк зазначив - «З настанням зимового періоду зростає ймовірність виникнення випадків пожеж в побуті, зокрема через необережне поводження з вогнем, порушення громадянами правил пожежної безпеки при монтажі та експлуатації електроустановок, електрообігрівальних приладів та пічного опалення. Основними причинами виникнення пожеж, на яких гинули люди з початку року були необережне поводження з вогнем, порушення правил улаштування та експлуатації печей порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок та пустощі дітей з вогнем.

Як свідчить статистика, домінуючою причиною трагедій і надалі залишається людський фактор. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем, нерідко в нетверезому стані, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків та здоров’я, а інколи і найціннішого, життя.

Тому на сьогоднішній день працівники Головного управління Держслужби з НС спільно з представниками органів державної влади, органів місцевого самоврядування, соціальних служб, органів внутрішніх справ, засобів масової інформації проводять в житловому секторі краю навчання населення правилам пожежної безпеки за місцем проживання. Особлива увага приділяється сім’ям та громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в установах соціального захисту населення. Такі профілактичні рейди триватимуть впродовж усього опалювального сезону».

У ході засідання також розглядалося ряд питань, які потребують вирішення у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки області.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Теплий одяг пошили ...

КОМЕНТАРІ