У Рівненській області пропозиції щодо вдосконалення законодавства про зайнятість передали народному депутату

У Рівненській області пропозиції щодо вдосконалення законодавства про зайнятість передали народному депутату

18.12.14 08:39 0 649
З нагоди відзначення 24-ої річниці створення державної служби зайнятості 16 грудня в Сарненському районному центрі зайнятості провели круглий стіл «Державна служба зайнятості – з людьми і для людей» за участю помічника народного депутата України Миколи Костецького, керівників ринкоутворюючих підприємств району, фізичних осіб-підприємців, працівників центру зайнятості, соціальних партнерів та представників ЗМІ.

Директор районного центру зайнятості Віктор Пацьола зауважив, що державна служба зайнятості в цілому і районний центр зайнятості як її складова за 24 роки пройшли нелегкий, але плідний шлях становлення та розвитку. За цей час служба зайнятості зарекомендувала себе як важлива ланка між шукачами роботи та роботодавцями, владою та сторонами соціального діалогу на ринку праці. Заступник директора Тетяна Дударик повідомила про стан ринку праці за роки розвитку районної служби зайнятості та нинішню ситуацію. Окремим блоком обговорення стала проблема соціальної та трудової реабілітації вимушених переселенців, про основні аспекти якої розповіли начальник відділу центру зайнятості Вікторія Правник та перший заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Людмила Лохвич. Робота круглого столу проходила в атмосфері конструктивного діалогу, кожен висловив свою думку з приводу того чи іншого питання, які були порушені на заході. Директор заготівельно-виробничого підприємства «Таврида» Володимир Коноплюк, директор державного підприємства «Сарненське лісове господарство» Сергій Белеля, директор ТзОВ «Сарненський хлібозавод» Олександр Ярмолко, приватний підприємець Микола Губеня надали конструктивні пропозиції щодо внесення змін до порядку використання коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, шляхів подолання тіньового працевлаштування та заробітних плат «в конвертах».

Учасники круглого столу одностайно дійшли висновку, що новітні виклики на ринку праці потребують прийняття дієвих рішень та поєднання зусиль державної влади, служби зайнятості, роботодавців задля підвищення зайнятості населення, своєчасного та якісного укомплектування вільних робочих місць.

За результатами спілкування були прийняті пропозиції щодо вдосконалення законодавства про зайнятість населення та передані народному депутату Сергію Євтушку для подальшого використання в роботі.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Житомирській ...

КОМЕНТАРІ