Міліціонери Тернопільщини вкотре застерігають: не варто довіряти телефонним незнайомцям

Міліціонери Тернопільщини вкотре застерігають: не варто довіряти телефонним незнайомцям

18.12.14 18:00 0 710
Нічний дзвінок, шокуюча новина, а далі пропозиція вирішити питання за гроші – саме за таким сценарієм діють так звані «телефонні» шахраї. Не перевіривши інформації, люди віддають чи перераховують величезні суми грошей невідомим, маючи надію, що це допоможе вирішити ситуацію, у яку начебто втрапили їхні рідні.

Три тисячі гривень віддав шахраям 72-річний житель обласного центру, щоб врятувати свого племінника від проблем із законом. Як розповів потерпілий, вночі у його квартирі задзвонив стаціонарний телефон. Незнайомець, назвавшись племінником, звернувся до дідуся по імені. Зі слів потерпілого, голос і справді був схожим, тож старенький був переконаний, що розмовляє з родичем. Племінник розповів, що скоїв дорожньо-транспортну пригоду і попросив грошей, аби владнати справу з міліцією.

Те, що його ошукали, тернополянин зрозумів після того, як зателефонував вранці до племінника. З'ясувалося, що родич в аварію не потрапляв, весь час був вдома і нікуди не виходив. За допомогою пенсіонер звернувся до правоохоронців.

Міліціонери вже не вперше застерігають краян бути обачними та не довіряти телефонним шахраям. Перш ніж віддати комусь гроші, потрібно перевірити інформацію, яку отримуєте телефоном. Щоб убезпечити себе від подібних ситуацій, найперше зв'яжіться з тим, хто потребує вашої допомоги. Якщо ж абонент одразу представився вашим родичем, запитайте й нього якісь особисті дані, що можуть бути відомі лише вам та йому.

Шахраї найчастіше жертвами обирають пенсіонерів, оскільки люди похилого віку найбільш довірливі. Тому міліціонери радять розповідати батькам, бабусям, дідусям про подібні шахрайські схеми. Обізнаний - значить попереджений!

Якщо ж ви потрапили у пастку до телефонних шахраїв, не зволікаючи, телефонуйте 102.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ