Тернопілля: проведено конкурсний відбір сільських рад районів-переможців,які включені у список учасників третьої фази спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду»

Тернопілля: проведено конкурсний відбір сільських рад районів-переможців,які включені у список учасників третьої фази спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду»

18.12.14 17:14 0 796
Відповідно до Угоди про партнерство між Тернопільською обласною радою, обласною державною адміністрацією та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй щодо реалізації в області третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» відбулося засідання комісії з відбору сільських рад районів-переможців, які включені у список учасників проекту.

У роботі комісій взяли участь начальник відділу зовнішніх зв'язків та промоції області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Тарас Борук, координатор обласного ресурсного центру громад Ігор Стефанів, директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської обласної державної адміністрації Галина Воляник, голови райдержадміністрацій та районних рад Борщівського, Гусятинського, Кременецького, Лановецького, Підволочиського та Теребовлянського районів, в яких реалізовуватимуться відповідні проекти.

На засіданні комісій підбито підсумки аналізу заявок сільських та селищних рад за методикою проекту МРГ відповідно до квот виділених для районів області. Згідно рейтингових балів визначено по 4 основні та 2-3 місцеві ради для включення в резервний список.

Цього ж дня відбувся також семінар-презентація економічного компоненту проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», заявку щодо участі Тернопільської області у якому підтримала обласна рада. На семінарі були присутні представники обласного ресурсного центру громад, обласної ради, структурних підрозділів облдержадміністрації та Бучацької, Зборівської, Козівської, Тернопільської, Чортківської РДА. Відповідно до принципів відбору партнерів першочергове право на участь в економічному компоненті проекту – а це створення сільськогосподарських кооперативів – мають райони з числа резервних учасників, а Бучацький, Монастириський та Чортківський райони. Готовність брати участь в економічному компоненті проекту підтвердив лише Бучацький район. Відтак, обласний ресурсний центр продовжив термін подачі заявок для участі в даному напрямку проекту до 23 грудня 2014 року.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Люблінські бізнесмени ...
Наступна новина: Правоохоронців Львівщини ...

КОМЕНТАРІ