Буковинська міліція посилила контроль за обігом піротехніки

Буковинська міліція посилила контроль за обігом піротехніки

19.12.14 08:56 0 625
Напередодні новорічних свят з'являється все більше бажаючих, які хочуть застосувати піротехнічні вироби або заробити на їх незаконній реалізації. Тож, аби не допустити незаконного обігу піротехніки правоохоронці вживають низку заходів.

Відповідно до законодавства України вся піротехніка має реалізовуватись тільки в спеціалізованих магазинах (в додатку до Ліцензії на провадження торгівлі піротехнічними виробами чітко зазначається місце здійснення реалізації), а до самої продукції теж є низка вимог.

З метою попередження незаконного продажу піротехніки, Управлінням МВС України в Чернівецькій області створені рейдові групи, які перевіряють місця можливої реалізації піротехнічних засобів. Зокрема, під посиленою увагою правоохоронців знаходяться торгівельні ринки, магазини та місця стихійної торгівлі.

При застосуванні піротехніки слід дотримуватись визначених правил, які прописані на самому піротехнічному виробі.

Пам'ятайте, обережне поводження із піротехнікою забезпечить власну безпеку та безпеку оточуючих.

Нагадуємо недобросовісним продавцям піротехніки, порушникам правил їх застосування, що за порушення порядку зберігання, перевезення, торгівлі та використання передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення немалого штрафу з конфіскацією піротехнічних засобів.

Також правоохоронці звертаються до громадян із проханням повідомляти до міліції про всі факти порушень встановлених правил обігу піротехніки за телефоном: «102». Якщо піротехнічні вироби реалізуються незаконно - не має гарантії у їх безпечності.

Разом з тим нагадуємо, що відповідно до розпорядженням Чернівецького міського голови від 6 серпня 2014 року заборонено використовувати піротехнічні засоби (феєрверки) на території обласного центру до моменту завершення антитерористичної операції, аналогічні обмеження щодо застосування піротехніки приймались і районними органами самоврядування.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: на ...
Наступна новина: Завдяки спільним зусиллям ...

КОМЕНТАРІ