Відзначення різдвяних свят релігійними організаціями Вінниччини (+фото)

Відзначення різдвяних свят релігійними організаціями Вінниччини (+фото)

19.12.14 11:40 0 684
17 грудня, напередодні відзначення різдвяних свят на Вінниччині, в прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськість ОДА відбулася прес-конференція за участі начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького та представників релігійних організацій області (УПЦ, УПЦ КП, УГКЦ, РКЦ ТА ХВЄ).

Розпочинаючи прес-конференцію Ігор Салецький відзначив про шляхи співпраці релігійних організацій та органів державної влади області щодо надання допомоги на підтримку української армії, прикордонному загону Могилів-Подільського району Вінницької області, 9-му батальйону територіальної оборони Вінниччини, переселенцям східних областей та людям, які там перебувають на даний час.

Від імені обласної державної адміністрації висловив щиру вдячність священнослужителям та мирянам області, які в непростий для країни стали надійною опорою і помічником для бійців АТО, переселенців з АР Крим і Сходу нашої держави.

«Позитивне відображення у відносинах церкви і держави мали урядові рішення щодо встановлення, попри гранично складну ситуацію в енергетичній сфері, пільгових тарифів на газопостачання та теплоопалення для релігійних організацій, створення капеланської служби в Збройних Силах України, Національній гвардії України, Прикордонній службі, ухвалення нового закону про освіту, який дає змогу Міністерству освіти ліцензувати духовні навчальні заклади», - зазначив Ігор Салецький.

З нагоди відзначення в Україні Дня благодійництва та Дня волонтера керівництво обласної державної адміністрації висловило вдячність релігійним організаціям області та нагородили їх керівників Подякою облдержадміністрації за активне сприяння розвитку благодійної діяльності на Вінниччині, безкорисливу допомогу і підтримку бійців і добровольців АТО.

В ході прес-конференції представники релігійних організацій повідомили про заходи, що відбуватимуться в рамках відзначення різдвяних свят в області.

Християни західного обряду – релігійні організації Римсько-католицької церкви святкують Різдво Христове 25 грудня. Святкові богослужіння у храмах області відбуватимуться у ніч з 24 на 25 грудня. У день Світлого Різдва Христового, 25 грудня, у центральному костелі м.Вінниця святкові Меси звершуватимуться щогодинно.

7 січня, християни східного обряду, до яких відносяться як православні спільноти так і організації протестанського спрямування, відзначатимуть Різдво Христове за Юліанським календарем. За традицією, урочисті різдвяні служби розпочнуться з нічних святкових Богослужінь, які впродовж 7 січня відбуватимуться в центральних православних храмах та протестантських молитовних будинках.

10 січня 2015 року, за сприяння Вінницької єпархії УПЦ, відбудеться фестиваль колядок «Різдвяні дзвіночки» та впродовж Різдвяних святків у благочинях Вінницької єпархії УПЦ відбудеться архієрейська коляда, за рахунок чого буде сформовано фонд, кошти якого будуть витрачені на благодійну допомогу та здійснення соціальних проектів Вінницької єпархії УПЦ.

Завершуючи захід начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький від імені керівництва обласної державної адміністрації подякував представникам релігійних конфесій області за сприяння у збереженні миру, недопущення проявів агресії та нетерпимості на релігійному та міжнаціональному грунті на Вінниччині. Зберегти мир - святе завдання церкви і держави.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Тернополі виділено ...

КОМЕНТАРІ