Знайти спільні шляхи врегулювання ситуації з енергопостачанням споживачів Вінниччини закликав учасників обласного антикризового енергетичного штабу Анатолій Олійник (+фото)

Знайти спільні шляхи врегулювання ситуації з енергопостачанням споживачів Вінниччини закликав учасників обласного антикризового енергетичного штабу Анатолій Олійник (+фото)

19.12.14 10:10 0 703
Обмінятися думками і випрацювати спільну позицію стосовно ситуації з відключеннями мешканців області від енергопостачання – так окреслив керівник Вінниччини мету чергового засідання обласного антикризового енергетичного штабу. Анатолій Олійник також наголосив, що основними завданнями сформованого в облдержадміністрації антикризового енергетичного штабу є вирішення в поточному режимі всіх нагальних питань щодо енергозабезпечення області та контроль над ситуацією.

Розпочинаючи роботу засідання, голова обласної державної адміністрації поінформував про прийняте Урядом розпорядження від 8 грудня № 1195-р «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії».

"З метою забезпечення надійної, безперебійної (стабільної) роботи об'єднаної енергетичної системи України, запобігання аварійних ситуацій і пошкодження електроенергетичних установок, їх елементів та споруд погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості про прийняття на ринку електричної енергії тимчасових надзвичайних заходів", - йдеться в документі.

Зокрема, Кабмін доручив Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), за зверненням Міністерства енергетики та вугільної промисловості - забезпечити коригування тарифів на виробництво електричної енергії, зокрема виробникам, які працюють за ціновими заявками (шляхом встановлення обмеження граничної ціни системи, показників, що використовуються для визначення цін за маневреність і робочу потужність тощо), і величин "зеленого тарифу".

Анатолій Олійник зазначив, що даним розпорядженням уряд доручив ДП НАЕК "Укренерго" за погодженням з Міненерго виходячи з наявних запасів палива для виробництва електричної енергії тепловими електростанціями енергогенеруючих компаній залежно від марок вугілля, стану електричних мереж та іншого енергетичного обладнання визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей; встановити вимог щодо графіків (добових, тижневих тощо) та обсягів виробництва електричної енергії за окремими енергогенеруючими компаніями (у розрізі енергоблоків); встановлювати тимчасові обмеження виробництва електричної енергії, зокрема виробникам з альтернативних джерел енергії; забезпечити дотримання встановлених лімітів потужності; встановлювати тимчасові обмеження щодо пропускної спроможності міждержавних електричних мереж України, а також визначати умови здійснення та обсягів міждержавного перетікання електричної енергії; забезпечувати контроль за виконанням завдань з обмеження споживання електричної енергії та потужності із залученням Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії.

В ході засідання технічний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Олександр Коломієць вичерпно поінформував присутніх про поточну ситуацію в енергетичній сфері Вінниччини.

Стосовно графіків аварійних відключень, Олександр Коломієць зауважив, що ПАТ “Вінницяобленерго” є постачальником електроенергії, а не її генератором, тож такі непопулярні рішення енергетикам області доводиться виконувати задля збереження об'єднаної енергетичної системи України.

Під час роботи енергетичного штабу перший заступник голови ОДА Андрій Гижко наголосив на тому, що економія електроенергії у такий непростий для країни час — це справа кожної свідомої людини. Він звернувся до всіх жителів Вінниччини з проханням максимально обмежити побутове споживання електроенергії.

Андрій Гижко також наголосив, що облдержадміністрація продовжує закликати підприємства добровільно обмежити споживання потужності через, насамперед, зменшення навантаження на мережі в піковий період чи переведення виробничих процесів на нічний режим роботи.

Окрім того, на засіданні штабу було прийнято рішення надіслати звернення до керівництва держави щодо здійснення заходів з метою стимулювання виробництва альтернативної електроенергетики, розширення переліку постачальників вугілля на теплоелектростанції та внесення змін до низки законодавчих актів.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Борги Луцького КХП № 2 ...
Наступна новина: До активної співпраці зі ...

КОМЕНТАРІ