Вінниччина розпочинає впровадження Програми підготовки молоді до подружнього життя (+фото)

Вінниччина розпочинає впровадження Програми підготовки молоді до подружнього життя (+фото)

19.12.14 09:08 0 665
Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Вінницької обласної державної адміністрації спільно з Всеукраїнським благодійним фондом «Сім'я» за участю компанії AVON Україна 17 грудня 2014 року провело одноденний навчальний семінар «Впровадження Програми підготовки молоді до подружнього життя. Досвід України».

Захід відбувся за сприяння Міністерства соціальної політики України та за фінансової підтримки компанії AVON Україна.

Мета навчального семінару – презентація Програми підготовки молоді до подружнього життя (далі - Програма) для впровадження її у Вінницькій області.

У семінарі взяли участь експерти з питань сімейної політики та сімейних відносин, працівники структурних підрозділів обласної, районних державних адміністрацій, на які покладено функції із забезпечення реалізації політики з питань сім'ї, зокрема, відповідальних за реалізацію Державної цільової соціальної програми підтримки сім'ї до 2016 року, а також працівники структурних підрозділів облдержадміністрації з питань освіти і науки; охорони здоров'я та курортів; центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді; Головного управління юстиції у Вінницькій області; громадських організацій.

«Сім'я, як первинний осередок суспільства, як спільність людей, пов'язаних подружніми стосунками, взаєминами батьків і дітей має особливе значення в житті кожної людини. Вона визнається людьми як унікальний соціальний інститут формування фундаментальних цінностей. Підготовка до шлюбу та сімейного життя є більш ніж актуальним та важливим завданням суспільства та держави, виконання якого дозволить створити передумови для утворення міцної сім'ї, а також сприятиме запобіганню домашнього насильства та соціального сирітства», - зазначила у своєму виступі Наталя Заболотна, заступник начальника управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Досвідом впровадження Програми підготовки молоді до подружнього життя поділився експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, Президент ВБФ «Сім'я», кандидат філософських наук Адріан Буковинський. Він зазначив, що Програма розрахована на широку аудиторію, але найбільш важливим вона є для молодих сімей та пар, які планують створити власну сім'ю. Тематика курсу сформована універсально, тому він буде актуальним і для неодруженої молоді, яка зможе усвідомити логіку і пріоритети побудови міцних та надійних взаємовідносин; для одружених, які зможуть удосконалити свої подружні стосунки; для розлучених, яким важливо максимально глибоко зрозуміти причини розпаду свого шлюбу, щоб не допустити зроблених помилок у подальшому та інших осіб, які прагнуть розвивати свої стосунки.

Учасники заходу отримали вичерпну інформацію щодо організації впровадження Програми в області. Велику зацікавленість учасників семінару викликав Навчально-методичний посібник для фахівців, які впроваджують програми підготовки до подружнього життя. В ньому представлено методику проведення Програми, обґрунтовано необхідність підготовки молодих людей до подружнього життя, визначено етапи підготовки, наведено результати соціологічного дослідження «Фактори сімейного щастя», продемонстровано результати практичного впровадження курсу, варіанти тематичного та соціального супроводу подружніх пар після проходження навчання за означеною програмою.

Захід пройшов в атмосфері конструктивного діалогу, знайшов емоційний відгук кожного учасника стосовно обраної тематики та відкрив новий етап спільної роботи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськості у сфері сімейної політики: створення умов для формування самодостатньої сім'ї та відповідального батьківства.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учені визначили ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ