На початку 2015 року в Житомирі планують відкрити кардіохірургічний центр

На початку 2015 року в Житомирі планують відкрити кардіохірургічний центр

19.12.14 17:24 0 731
17 грудня голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський разом із заступником голови обласної ради Русланом Годованим провели виїзну робочу нараду з питань реконструкції відділення анестезіології та інтенсивної терапії в кардіологічному центрі №1 обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського.

Нагадаємо, виконання будівельно-монтажних робіт об'єкту розпочалося ще в листопаді 2012 року. Замовником реконструкції виступив департамент містобудування, архітектури та будівництва обласної державної адміністрації. Тоді розраховували виділити на ремонтні роботи 2 млн. грн., проте загалом на відкриття такого центру потрібно було 9,5 млн. грн..

За словами головного лікаря обласної лікарні Миколи Прилипка загальна сума на придбання обладнання складає в рази більше ніж планувалося на початку, а саме 11 млн. 911 тис. 608 грн.: «З 2012 року було виділено на медичне обладнання 4 млн. 778 тис. 938 грн та у 2013 – 7 млн. 132 тис. 670 грн. вся апаратура закуплена, перевірена та готується до встановлення».

Будівельно-монтажні та інші витрати складають більше 6,5 млн грн.

Сергій Машковський оглянув виконання робіт у кардіологічному центрі, поставив чіткі завдання для замовника та генпідрядника, призначив відповідальних за виконання робіт та терміни виконання.

«На початку 2015 року ми маємо вже нарешті відкрити відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Адже на Житомирщині смертність від інфаркту міокарда складає 15%, а у тих областях, де відкриваються такі центри, вона зменшується до 5%. Тому ми не маємо зволікати. Коштів було виділено достатньо, аби вже завершити всі необхідні роботи. Треба планувати і робити, а не підлаштовуватися під обставини», – зауважив голова облдержадміністрації.

Заступник голови обласної ради Руслан Годований зазначив, що відтерміновувати відкриття центру вже немає часу: «Ми маємо розуміти, що це відділення є необхідним для Житомирської області, і тому чекати ще, у нас просто немає часу».

Директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас наголосив на тому, що кардіохірургічний центр у Житомирі дасть можливість знизити летальність від серцевих та судинних хвороб жителів області, а також надаватиме повний комплекс кардіохірургічної допомоги.

Центр працюватиме цілодобово із бригадою реаніматологів, кардіохірургів та судинних хірургів.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський ознайомився з матеріально-технічною базою реконструйованого відділення анестезіології та інтенсивної терапії в кардіологічному центрі та оглянув нове обладнання.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині чоловік ...

КОМЕНТАРІ