Житомирські правоохоронці знищили у полум'ї наркотичних засобів на 1 млн. 200 тисяч гривень

Житомирські правоохоронці знищили у полум'ї наркотичних засобів на 1 млн. 200 тисяч гривень

19.12.14 12:27 0 649
Чергову партію вилучених у правопорушників наркотиків та психотропних речовин ліквідували міліціонери після прийняття судами відповідних рішень про знищення їх як речових доказів у кримінальних провадженнях. Спалення понад 350 кг небезпечних засобів відбулося у присутності спеціально створеної комісії.

Вилучення з незаконного обігу наркотиків та сировини, психотропних речовин та курильних сумішей, незалежно від обсягів та розмірів партій, уже є важливим елементом в убезпеченні молоді від втягнення в це загрозливе явище, вважають в УМВС України в Житомирській області.

Відтак загалом з початку року під час повсякденної діяльності правоохоронці виявили, а значить не допустили подальшого розповсюдження на території області, за оперативними обліками, близько 100 кг наркотичних засобів та ще понад 22 тисяч нарковмісних рослин.

- А це сотні тисяч наркотичних доз, які не скалічили чиєсь молоде життя, - коментує т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков. – Усе вилучене - марихуана, макова соломка, опій, синтетичні речовини та психотропи, рослини конопель та маку - згодом знищується, переважно, шляхом спалювання, у присутності відповідальної комісії.

Тож цього разу у багатті запалало близько 350 кг наркотичних засобів рослинного та синтетичного походження, по яким судами прийнято рішення. До моменту винесення відповідних вироків щодо фігурантів кримінальних проваджень та речових доказів їх протиправної діяльності усе вилучене на місцях вчинення злочинів зберігається у спеціально відведених складах відповідно запаковане та опечатане. Згодом відповідність матеріалів ретельно перевіряється членами названої комісії і лише після цього знищується.

Вартість нинішньої партії наркотичних та психотропних речовин, спаленої правоохоронцями у багатті, за цінами чорного ринку, складає понад 1 млн. 200 тисяч гривень.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вчені та інженери з ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ