Житомирському інституту культури і мистецтв – 15 років

Житомирському інституту культури і мистецтв – 15 років

19.12.14 14:11 0 665
Уже п'ятнадцять років в обласному центрі функціонує Житомирський інститут культури і мистецтв – відокремлений структурний підрозділ Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. 18 грудня у міському палаці культури в Житомирі відбувся творчий звіт художніх колективів інституту з нагоди його 15-річчя.

«П'ятнадцять років – це зовсім мало, але за цей час ми підготували більше трьох тисяч фахівців галузі культури. Не зустрічав випускників нашого навчального закладу, які не працюють за обраним фахом», - зазначив директор Житомирського інституту культури і мистецтв, народний артист України Леонід Данчук.

«Інститут випустив половину працівників галузі культури області. На Житомирщині у цій сфері задіяно понад 6 тисяч фахівців», - зазначив начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський та подякував директору інституту за можливість жителям області отримувати освіту на місці.

Ректор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Василь Чернець поділився з присутніми спогадами про те, з чого починався у Житомирі інститут культури і мистецтв: «Це було три кімнатки у театрі, в яких розпочав свою роботу інститут. Наразі він став справжнім навчальним культурним центром на Житомирщині».

Творчий звіт художніх колективів інституту розпочався піснями «Україна – моя любов» та «Краю рідний, доленько моя». Далі почесні гості свята вручили чимало нагород директорові та колективу Житомирського інституту культури і мистецтв.

Так Василь Чернець вручив почесну відзнаку Міністерства культури України за особистий внесок у розвиток культури та почесну грамоту від Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Леоніду Данчуку.

Юрій Градовський нагородив грамотами управління культури облдержадміністрації працівників навчального закладу Юрія Карпенка та Віктора Губанова, а грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації викладача Марину Губанову та студентку Світлану Дідик.

Житомирський інститут культури і мистецтв готує фахівців за такими напрямками: «Театральне мистецтво», «Музичне мистецтво», «Дизайн», «Документознавство та інформаційна діяльність», «Менеджмент соціокультурної діяльності».

Директор інституту Леонід Данчук розповів, що при навчальному закладі працює молодіжний експериментальний театр, який виступає не лише в нашій області, але й в інших регіонах України і навіть за кордоном. Нещодавно він брав участь у Міжнародному фестивалі «Слов'янські театральні зустрічі», на якому представляли Україну й наші студенти.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: Львівська дитяча лікарня ...

КОМЕНТАРІ