В Житомирській області встановлено державні соціальні стандарти у сфері житлово-комунального обслуговування для надання пільг

В Житомирській області встановлено державні соціальні стандарти у сфері житлово-комунального обслуговування для надання пільг

19.12.14 09:13 0 655
Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» з 01.10.2014 встановлено єдині для всієї України соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, на які надаються пільги та житлові субсидії.

Зокрема, встановлені такі нормативи споживання послуг для надання пільг. Споживання природного газу на опалення складає 7 куб. м на 1 кв. м опалювальної площі на місяць замість 11 куб. м, як було раніше. Пільгове споживання газу на газову плиту для приготування їжі складатиме 6 куб. м на особу на місяць (раніше - 9,8 куб. м).. Якщо газова плита використовується для приготування їжі і підігріву води, то соціальна норма споживання газу складає 9 кв. м на особу на місяць (раніше 18,3 куб. м). Для тих, хто користується газовою плитою і водонагрівачем, соціальна норма складає 23,6 куб.м на особу на місяць (раніше 18 куб. м).

Щодо централізованого постачання холодної води норматив на особу на місяць складає 2,4 куб. м (за наявності централізованого постачання гарячої води) і 4,0 куб. м (за відсутності централізованого постачання гарячої води). До 1 жовтня 2014 р. ці нормативи встановлювалися органами місцевого самоврядування. Соціальна норма постачання гарячої води - 1,6 куб. м на особу на місяць, раніше це також регулювалось місцевою владою.

Пільгове споживання електроенергії на опалення складає 65 кВт. год на 1 кв. м опалювальної площі на місяць в опалювальний період (було 28 кВт. год). У будинках, обладнаних стаціонарними електроплитами (за наявності централізованого постачання гарячої води), соціальна норма складає 130 кВт. год на місяць на сім'ю з однієї особи + 30 кВт. год на місяць на кожного іншого члена сім'ї (домогосподарство), але не більше як 250 кВт. год на місяць. За відсутності централізованого постачання гарячої води пільгове споживання електроенергії становитиме 150 кВт. год на місяць на сім'ю з однієї особи + 30 кВт. год на місяць на кожного іншого члена сім'ї (домогосподарство), але не більше як 270 кВт. год на місяць. До 1 жовтня 2014 р. норматив користування електроенергією, на який надаються пільги та житлові субсидії, складав 100 кВт. год на місяць на сім'ю з однієї - двох осіб + 25 кВт. год на місяць на іншого члена сім'ї, але не більше як 200 кВт. год на місяць.

У будинках, не обладнаних стаціонарними електроплитами, пільгове споживання електричної енергії - за наявності централізованого постачання гарячої води - складатиме 90 кВт. год на місяць на сім'ю з однієї особи + 30 кВт. год на місяць на іншого члена сім'ї (домогосподарство), але не більше як 210 кВт. год на місяць; за відсутності централізованого постачання гарячої води – 121 0 кВт. год на місяць на сім'ю з однієї особи + 30 кВт. год на місяць на іншого члена сім'ї (домогосподарство), але не більше як 240 кВт. год на місяць. До 1 жовтня соціальна норма складала 75 кВт. год на місяць на сім'ю з однієї-двох осіб + 15 кВт. год на місяць на іншого члена сім'ї, але не більше як 150 кВт. год на місяць.

Соціальні норми освітлення житла залишилися незмінними - 30 кВт. год на місяць на особу. Пільгове користування послугами з вивезення побутових відходів складає 0,4167 м³ на особу на місяць.

В залежності від регіону та типу будівель соціальні нормативи користування послугами газопостачання та електропостачання для індивідуального опалення визначаються з урахуванням коригуючих коефіцієнтів. Для Житомирській області коригуючий коефіцієнт становить:

- для індивідуальних житлових будинків - 1,094;

- для багатоквартирних житлових будинків - 0,529.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина розпочинає ...
Наступна новина: У комунальній установі ...

КОМЕНТАРІ