На Житомирщині розпочинаються новорічні та різдвяні святкові заходи для дітей

На Житомирщині розпочинаються новорічні та різдвяні святкові заходи для дітей

19.12.14 08:40 0 679
Розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Машковського №375 від 16 грудня 2014 р. затверджені заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят для дітей. Починаючи з 19 грудня в усіх містах і районах області, а саме в школах, дитячих садочках, закладах культури, інтернатних закладах, відбуватимуться святкові заходи. Про це повідомила директор департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь. Особлива увага приділятиметься дітям вимушено переміщених осіб, дітям, батьки яких загинули, постраждали чи беруть безпосередню участь в антитерористичній операції. Вони в першу чергу будуть забезпечені запрошеннями на новорічні ялинки із врученням подарунків.

За підтримки департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації у м. Житомирі пройдуть два великих свята. Зокрема, 19 грудня у телецентрі відбудеться святкове дійство для дітей пільгових категорій «Святий Миколай, нас оберігай», а 26 грудня під патронатом голови облдержадміністрації пройде свято Нового року у приміщенні Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги. На свято запрошені діти переселенців і учасників АТО, а також діти із малозабезпечених і багатодітних сімей, діти-сироти, творчо обдаровані. Всі вони стануть учасниками святкових дійств, а також отримають новорічні подарунки. Середня вартість пакунку з солодощами – 35 грн. Подарунки міститимуть продукцію виключно місцевого виробника – кондитерської фабрики «Житомирські ласощі».

У зв'язку з подовженими зимовими канікулами відповідні служби і відомства працюватимуть у посиленому режимі, щоб максимально охопити дітей масовими заходами. Департаментами сім'ї, молоді та спорту, праці та соціального захисту населення, управління освіти, культури і науки облдержадміністрації склали і затвердили план заходів, які проводитимуть під час шкільних канікул.

Так, у Житомирі під час зимових канікул відбудеться низка зустрічей, виставок, новорічних шоу. Зокрема, з 5 грудня по 15 лютого у музеї космонавтики ім. С. Корольова працюватиме виставка «Світ творчості Р.Тагора» з нагоди Року Індії в Україні. Для дітей пільгових категорій вхід до музею безкоштовний. В обласній бібліотеці для дітей пройдуть зимові зустрічі для дітей «Відеомандрівка в Новий рік», дитяче свято «Любіть свій край, і вас полюбить Миколай», різдвяне асорті «Колядують зорі на Різдво щороку», новорічне естет-шоу «Сніжинки для святкової ялинки» тощо. Академічний театр ляльок пропонує увазі юних глядачів новорічну виставу «Казкова подорож у володіння стихій», а Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги – ігрову програму «Ой хто, хто Миколая любить» та дитячі вистави.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рятувальники Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ