В Закарпатській області міліція очима юних мукачівців

В Закарпатській області міліція очима юних мукачівців

19.12.14 15:22 0 855
Традиційно напередодні відзначення професійного свята працівників міліції у загальноосвітніх закладах м.Мукачева та Мукачівського району проводиться конкурс «Міліція очима дітей». Як засвідчує практика, з року в рік школярі активно долучаються до конкурсу і в своїх малюнках показують актуальність професії правоохоронця.

Що ж думають діти про міліцію? Як з'ясувалося, вони переважно уявляють міліціонера як суворого дядю в синій формі зі зброєю в руках або смугастою палицею, охоронця порядку та помічника.

Якщо раніше у роботах дітей було багато сарказму щодо роботи правоохоронця, його неохайного зовнішнього вигляду, то останні два роки – навпаки. У дитячих роботах людина в міліцейській формі захищає людей, майно, допомагає немічним, дітям і стежить за безпекою на дорозі.

Обираючи кращі роботи, члени журі передовсім звертали увагу на те, чи дійсно малюнок зроблений дитиною, без втручання дорослої досвідченої руки. Враховувалась оригінальність, повнота розкриття теми та оформлення роботи. Врешті-решт переможці були обрані.

Участь у конкурсі «Міліція очима дітей» взяли учні навчальних закладів м.Мукачева та Мукачівського району віком від 8 до 16 років. Всі роботи діти виконали різними художніми техніками з використанням різноманітних матеріалів: живопис, графіка, акварель, народний розпис. Кожен учасник творчо підійшов до виконання малюнку, були враховані умови щоденної праці працівника міліції та його покликання – допомагати людям.

Як підсумував начальник Мукачівського міського відділу міліції Віталій Шимоняк, вражає кількість малюнків, які взяли участь у конкурсі. Це тільки підтверджує те, що для дітей та дорослих, які все ж надавали певну допомогу у підготовці малюнків, тема міліції не залишається байдужою, а навпаки - викликає інтерес, нове бачення та надію на краще.

Враховуючи техніку виконання та творчий підхід, перше місце серед навчальних закладів м.Мукачева у молодшій віковій категорії зайняв учень ЗОШ №13 Василь Хрипта. Переможцем у середній віковій категорії стала учениця ЗОШ №13 Каріна Хома. А в найстаршій віковій категорії «пальму першості» виборола Аліна Маняк, учениця ЗОШ №13.

Серед учнів навчальних закладів Мукачівського району перше місце зайняла Яна Горват - учениця Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ст. Друге місце розділили учень навчального закладу с.Бобовище Василь Пазуханич та Юрій Лакатош з Чинадіївського дитбудинку. Третє місце дісталось Михайлу Поляку (Горондівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Ользі Стаховій (Ракошинська ЗОШ) та Олександрі Делеган (Лецовицька ЗОШ І-ІІІ ст.).

Всіх переможців конкурсу керівництво Мукачівського міського відділу міліції відзначило грамотами та солодкими подарунками. Вітаємо переможців.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Леонід Бицюра: «При ...

КОМЕНТАРІ