"З чим ідемо в рік новий?" - Володимир Балагура,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція "Наша Україна"

"З чим ідемо в рік новий?" - Володимир Балагура,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція "Наша Україна"

19.12.14 08:03 0 837
Спливають останні дні 2014 року – року, без перебільшення, доленосного і водночас трагічного для всієї України. Для більшості людей і владних інституцій грудень традиційно є часом підбиття підсумків річної роботи і визначення завдань на наступний рік життя. Тож і ми спробуємо окинути оком проблеми і звершення року, що минає.

Поза сумнівом, 2014-й виявився тяжким, з огляду на всім відомі обставини. Втім, це не надто вплинуло на бюджет Івано-Франківська, і міська господарка продовжує функціонувати як складний і багатогранний механізм.

Зокрема, нарешті розпочався давно очікуваний прорив у покращенні дорожньої інфраструктури. Рішенням міської ради у кілька разів було збільшене фінансування ремонту івано-франківських доріг, що дало можливість реанімувати Набережну ім. В.Стефаника, вулиці Сагайдачного, Деповську, Йосипа Сліпого, Манюха та інші – загалом 46 вулиць.

Паралельно розроблялась нова схема організації руху автотранспорту та програма розвитку велосипедної інфраструктури міста. Також розпочався процес паспортизації існуючих парків і скверів та проектування нових зелених зон.

Вперше за роки незалежності України в Івано-Франківську розпочате будівництво нового дитячого садка, як результат цільового спрямування коштів фонду соціально-економічного розвитку міста. Переконаний, що уже в червні 2015 року громада Пасічної отримає дитячий заклад, збудований за найвищими стандартами й обладнаний відповідно до сучасних вимог.

Як бачимо, попри увесь трагізм нинішньої ситуації, місто Івано-Франківськ продовжує розвиватися, наскільки це можливо у такі скрутні часи.

Втім, підстав для оптимізму в 2015 році буде небагато. Радикальне урізання видатків держбюджету, зумовлене збройним конфліктом на сході України та вимогами МВФ, торкнеться десятків тисяч іванофранківців. Поза сумнівом, вимушено економним буде і міський бюджет-2015. Відчутне зменшення надходжень до міської скарбниці очікується за більшістю джерел. Тим актуальнішою видається потреба активного й ефективного відстоювання потреб Івано-Франківська у столичних владних інстанціях. Це стосується і «вибивання» цільових дотацій та субвенцій із держбюджету, і капітальних вкладень (скажімо, в той же ремонт доріг), і вдосконалення законодавства. В ідеалі це мав би бути потужний громадський рух чи прив'язана до західного регіону політична партія, які лобіювали б інтереси Прикарпаття на рівні центральної влади.

Навколо цього завдання об'єднали б зусилля і діючі депутати, які представляють наш край у ВРУ, і депутати попередніх скликань та екс-урядовці, і знані громадські організації та рухи. Не лише я, а й більшість депутатів обласної та міських, районних рад із великим бажанням підтримають таке західноукраїнське об'єднання. Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати всі труднощі та пройти з честю через усі випробування і виклики нашого часу. Пам'ятаймо слова великого Вольтера: ніколи не буває великих справ без великих труднощів!

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати Тернопільської ...
Наступна новина: За крадіжку з будинку ...

КОМЕНТАРІ