Депутати Львівської міської ради вимагають не допустити скасування стипендій для студентів

Депутати Львівської міської ради вимагають не допустити скасування стипендій для студентів

19.12.14 08:58 0 849
Львівська міська рада звернулася до Президента України та Прем'єр-міністра України з вимогою не допустити реалізації будь-яких ініціатив, спрямованих на скорочення державного фінансування потреб студентів в Україні. З відповідним зверненням на пленарному засіданні 18 січня 2014 року виступив депутат Львівської міської ради свободівець Богдан Галайко.

Подаємо текст звернення повністю:

"Як стало відомо із засобів масової інформації, за дорученням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка від 04.12.2014 іншим міністерствам було подано на опрацювання пропозиції міністра фінансів України Наталії Яресько щодо заходів скорочення видатків з державного бюджету.

Серед цих заходів, зокрема, передбачено: скасування стипендій для студентів вищих навчальних закладів, їхнього права на пільговий проїзд, скасування державного фінансування навчання студентів із багатодітних сімей тощо.

Львівська міська рада висловлює категоричну незгоду з будь-якими скороченнями видатків на забезпечення українських студентів. Ми вважаємо неприпустимим впровадження економічних перетворень за рахунок коштів на розвиток освіти та студентських стипендій. Наголошуємо, що реалізація таких ініціатив не принесе позитивного результату та лише руйнуватиме систему освіти в Україні.

Зважаючи на це, Львівська міська рада вимагає не допустити реалізації будь-яких ініціатив, спрямованих на скорочення державного фінансування потреб студентів в Україні".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ