У Львівській області у Стрию пройшов тиждень правових знань

У Львівській області у Стрию пройшов тиждень правових знань

19.12.14 16:43 0 861
Впродовж минулого тижня у рамках проведення акції «16 днів проти гендерного насильства» та тижня правових знань стрийські правоохоронці провели низку зустрічей з учнями та педагогами навчальних закладів міста Стрия та Стрийського району.

Дільничні інспектори міліції старші лейтенанти міліції Ольга Зрайло, Андрій Фіцик та лейтенант міліції Роман Дубик провели зустрічі-лекції з учнями загальноосвітніх шкіл селища Дашава, сіл Ходовичі та Стрілків. Школярикам правоохоронці розповіли про правила безпечної поведінки на вулиці та вдома, а також про відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень.

У Довголуцькій та Олексицькій загальноосвітніх школах з учнями старших класів зустрівся старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей старший лейтенант міліції Любомир Гудзоватий. Він розповів учням про відповідальність, яка передбачена законодавством України за вчинення насильства в сім'ї, куріння тютюнових виробів та вживання алкогольних напоїв у громадських місцях тощо.

Автор цих рядків, помічник начальника Стрийського міськвідділу міліції зі взаємодії з громадськістю майор міліції Ольга Марцинюк побувала в Угерській загальноосвітній школі, де зустрілася з учнями 6-9 класів та провела з ними бесіду на тему: «Попередження насильства в сім'ї». У ході зустрічі дітям вручено пам'ятки, в яких містяться поради для дітей та батьків щодо застереження насильства в сім'ї.

Особливо пізнавальною та цікавою видалася зустріч зі студентами Вищого професійного училища №34. За круглим столом студенти, викладачі, майор міліції Ольга Марцинюк та представник відділу юстиції Мирослава Гук обговорили багато важливих питань, зокрема, мова велася про відповідальність за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях, проблему дитячої злочинності та наркоманії.

Студенти ставили гостям багато гострих та цікавих запитань, зі змісту яких можна зробити висновок, що вони не байдужі до подій та змін, які відбуваються у нашій державі та в суспільстві. Молоді люди між іншим формують своє ставлення до правоохоронців і їхньої діяльності, нерідко, черпаючи інформацію з засобів масової інформації, яка не завжди є позитивною. Слід зазначити, що вони мають свою точку зору і вміють її відстоювати. Тому проведення таких зустрічей за круглим столом зможуть вплинути на зміцнення авторитету правоохоронця серед молоді та формування позитивного іміджу правоохоронців сучасності.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое курсы QA Testing?
Наступна новина: Волинських правоохоронців у ...

КОМЕНТАРІ