На Рівненщині працівники ДАІ стежитимуть за пішоходами

На Рівненщині працівники ДАІ стежитимуть за пішоходами

19.12.14 08:10 0 643
17 грудня в регіоні розпочалися цільові профілактичні заходи під назвою «Пішохід». Працівники ДАІ пильно стежитимуть як за пішоходами, так і водіями.

Під час проведення заходів працівники Державтоінспекції області виявлятимуть та документуватимуть факти порушення Правил дорожнього руху пішоходами. Не залишатимуться поза увагою вартових водії транспортних засобів, які не надають переваги в русі пішоходам.

– За аналізом сектору оформлення матеріалів ДТП, дізнання та розшуку транспортних засобів, що зникли з місця дорожньо-транспортних пригод, в області значно зросла кількість аварій з вини та за участю пішоходів, – повідомив т.в.о. начальника управління ДАІ Рівненщини Петро Харчук. – Тому, з метою профілактики їх скоєння, впродовж грудня та січня наступного року триватимуть профілактичні заходи під назвою «Пішохід».

Нагадаємо, що згідно із статтею 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за недотримання вимог ПДР законодавство передбачає відповідальність для пішоходів у вигляді попередження або штрафу від 51 до 85 гривень. Крім цього, звертаємо увагу водіїв на те, що відповідно до частини 1 статті 122 цього Кодексу, за порушення правил проїзду пішохідних переходів та ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 255 до 340 гривень.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Асоціація міст ...
Наступна новина: Депутати вимагають ...

КОМЕНТАРІ