Прокурор Рівненщини на сесії обласної ради поінформував громадськість про стан законності

Прокурор Рівненщини на сесії обласної ради поінформував громадськість про стан законності

19.12.14 11:01 0 685
На сесії Рівненської обласної ради прокурор області Сергій Кубрак поінформував присутніх про стан законності в регіоні.

Він зазначив, що роботу органів прокуратури було зорієнтовано на досягнення результатів, насамперед, на пріоритетних напрямах, зокрема, у сферах захисту економічних інтересів держави та конституційних прав громадян.

Завдяки взаємодії прокуратури з іншими правоохоронними органами вдалося реалізувати низку організаційних і практичних заходів, які вплинули на стабілізацію і зміцнення законності. Рівень злочинності на території області є суттєво нижчим ніж в середньому по Україні.

У провадженні слідчих прокуратури області розслідувалось цьогоріч 348 кримінальних проваджень, з яких закінчено 248. Зусилля слідчих спрямовувалися на розслідування злочинів, вчинених, насамперед, посадовцями колишньої влади, якими заподіяно матеріальні збитки у великих розмірах, а також щодо працівників правоохоронних органів.

Вживалися заходи у сфері протидії організованій злочинності та корупції. Так, з початку року на території області знешкоджено 4 злочинних угруповання. Збільшилась кількість скерованих до суду обвинувальних актів про вчинення особами корупційних злочинів ? 43. Уповноваженими суб'єктами у сфері протидії корупції області складено та направлено до суду понад 130 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення.

За позовами рівненських прокурорів у 2014 році відшкодовано на користь громадян та держави майже 18 млн.грн. Третина цієї суми спрямована на відшкодування коштів до бюджету. Попереджено незаконне використання бюджетних коштів на суму 13,5 млн.грн.

Особливу увагу було приділено захисту прав громадян у сфері оплати праці, додержання вимог екологічного та земельного законодавства.

Зокрема, на вимогу та за втручання прокурорів людям виплачено 5 млн.грн. заборгованої заробітної плати.

За вчасного реагування прокурорами попереджено незаконне надання земель, вартість яких складає майже 15 млн.грн., повернуто незаконно вибутих земель на суму 23 млн.грн.

До суду скеровано майже сотню кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину.

Завдяки активній та принциповій позиції прокурорів реально захищено права понад 2,5 тис. дітей, їм відшкодовано понад 1 млн. грн. пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

«Лише належним чином організована координація зусиль усіх правоохоронних органів регіону та співпраця з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськістю сприятиме ефективній протидії злочинності та корупції, дотриманню законності та правопорядку в області», - підводячи підсумки, додав Сергій Кубрак.

А також прокурор області поінформував присутніх про хід розслідування актуальних кримінальних проваджень, які перебувають у провадженні слідчих, та тих, що знаходяться на розгляді у суді.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ДАІ Прикарпаття ...
Наступна новина: На Львівщині зіткнулися ...

КОМЕНТАРІ