У Рівненській області побачили професію зблизька

У Рівненській області побачили професію зблизька

19.12.14 09:30 0 704
Професіографічну екскурсію на підприємство провели фахівці відділів взаємодії з роботодавцями та активної підтримки безробітних Рівненського міського центру зайнятості для вихованців комунального закладу «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Рівненської обласної ради та Рівненського навчально-реабілітаційного центру Рівненської міської ради «Особлива дитина».

Метою заходу було знайомство дітей з актуальними на ринку праці професіями – швачки та коваля ручного кування та з перспективним роботодавцем – приватним підприємством «Рівнеметалком», на якому використовують працю таких фахівців.

Дівчатка центру «Особлива дитина» були вражені тим, як звичайний буденний одяг перетворюється завдяки вишивці у вишукане вбрання. А хлопці з обох груп найбільше зацікавилися експозицією першого в Україні музею сучасного ковальського мистецтва, заснованого власником підприємства Ніною Крокою. Учасники обох груп із захопленням розглядали представлені в музеї ковані вироби: колекції шахів та дзвіночків, металеві квіти, підсвічники, скульптури. Одну з цих скульптур викувала на останньому фестивалі ковальського мистецтва «Металеве серце України» жінка-науковець, для якої заняття ковальством – хобі. Цей факт вразив дівчат і хлопців.

Діти дізналися про те, що й професія швачки, й професія коваля нині мають попит на ринку праці і той, хто ними володіє, легко знаходить споживачів своїх фахових послуг.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оперативники з Луцька ...

КОМЕНТАРІ