Леонід Бицюра: «Питання надання правової допомоги учасникам АТО актуальне,як ніколи»

Леонід Бицюра: «Питання надання правової допомоги учасникам АТО актуальне,як ніколи»

19.12.14 12:29 0 629
Про нові можливості у наданні безкоштовної безкоштовної юридичної допомоги учасникам Антитерористичної операції та їх сім`ям йшлося на засіданні Тернопільського прес-клубу 15 грудня.

Участь у засіданні взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. Він зауважив, що у зв'язку зі складною ситуацією на сході України, питання юридичної допомоги військовослужбовцям та працівникам правоохоронних органів, які беруть чи брали участь в Антитерористичній операції, пораненим, родинам загиблих Героїв, надзвичайно актуальне і потрібно.

«Є потреба роз`яснення певних позицій і вдосконалення законодавтсва щодо порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, - зауважив заступник. – А також – порядок надання адресної матеріальної допомоги сім'ям загиблих. З цим вингикає чимало труднощів».

За словами заступника, при Міністерстві оборони України діє дві міжвідомчі комісії, які встановлюють статус учасника бойових дій, а також визначають право на надання одноразової грошової допомоги. На Тернопільщині спочатку було затягування щодо виплат компенсації, однак зараз ситуацію вдалося покращити, процес виплат налагоджено.

Леонід Олексійович повідомив, що за час проведення АТО там загинуло понад 20 вояків з Тернопільщини, троє пропали безвісти, 13 отримали поранення. Кількість поранених постійно уточнюється.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ