Депутати міської ради звернулися до Прем’єр-міністра України щодо переведення підприємств зі Сходу у Тернопіль

Депутати міської ради звернулися до Прем’єр-міністра України щодо переведення підприємств зі Сходу у Тернопіль

19.12.14 10:47 0 697
На черговій 54 сесії Тернопільської міської ради депутати звернулися до прем’єр-міністра України та голови Верховної ради України щодо переведення підприємств зі Сходу у Тернопіль. За словами міського голови Сергія Надала, у місті є наявні промислові та виробничі потужності, а також кадровий потенціал із відповідною освітою.

«Ми пропонуємо уряду у найкоротші терміни розглянути можливість переведення стратегічно важливих промислових підприємств зі Сходу у Тернопіль та готові надати підприємствам земельні ділянки та приміщення для розміщення виробничих потужностей таких галузей, як металообробка, виробництво апаратури радіозвязку, освітлювального обладнання, пошиття швейних виробів і т.д., - розповідає Сергій Надал. – Також у місті є потужний кадровий потенціал з вищою економічною та технічною освітами, який готовий переорієнтуватися та забезпечувати випуск інших видів продукції»

Міський голова також додає, що для розміщення стратегічних об’єктів у Тернополі є ряд вільних приміщень, які можуть бути надані для здійснення підприємницької діяльності. Це такі приміщення, як «Ватра», «Оріон», «Машинобудівний завод», «Промінь» та «Подоляни».

Нагадаємо, що міський голова Сергій Надал ще у липні направив лист уряду з пропозицією розглянути можливість переведення стратегічно важливих промислових підприємств Сходу у Тернопіль. На що Міністерство промислової політики направило відповідь, що підтримує обрану стратегію міста у частині готовності переорієнтування підприємств Тернополя на виробництво промислових товарів та при наявності конкретних пропозицій готове прийняти участь у вирішенні даного питання.

Надаємо текст звернення повністю:

Голові Верховної Ради України

Гройсману В.Б.

Прем’єр-міністру України Яценюку А.П.

Звернення

З метою подолання кризових явищ в економіці, враховуючи, що впродовж кількох років поспіль Тернопіль демонструє позитивну динаміку за багатьма показниками та впевнено реалізовує Стратегію міста та регіону в цілому, просимо у найкоротші терміни розглянути можливість переведення стратегічно важливих промислових підприємств зі Сходу України у західний регіон, зокрема в м.Тернопіль.

Промисловість міста представлена підприємствами з відповідними виробничими потужностями, які готові працювати у таких сферах, як металообробка, виробництво апаратури радіозв’язку, освітлювального обладнання, швейних виробів, в тому числі для підвищення обороноздатності країни та забезпечення потреб армії, іншими підприємствами. Це відомі в Україні та за її межами - ТОВ ОСП «Ватра», ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон»», ТОВ «Машинобудівний завод», ТДНТП «Промінь», ТРЦ «Подоляни».

Також у місті є потужний кадровий потенціал з вищою економічною та технічною освітами, який готовий переорієнтуватися та забезпечувати випуск інших видів продукції.

Одночасно зазначаємо, що Тернопільська міська рада готова надати для розміщення нових виробничих потужностей земельні ділянки та приміщення, а також пільги по сплаті за їх використання.

Прийнято на п’ятдесят четвертій сесії Тернопільської міської ради 18 грудня 2014 року.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі міліціонери ...
Наступна новина: У Житомирі відзначили ...

КОМЕНТАРІ