Проблемні питання хмельницького експерименту обговорили фахівці на Експертній раді в МВС

Проблемні питання хмельницького експерименту обговорили фахівці на Експертній раді в МВС

19.12.14 12:10 0 720
Основними з них стали: недосконала нормативно-правова база, яка не дає можливості працювати єдиним патрулям за європейськими стандартами та підготовка й навчання особового складу на нових засадах.

У засіданні Ради взяли участь представники Місії Євросоюзу, Еко Згуладзе, заступник Міністра Сергій Яровий та керівники підрозділів, які задіяні в експерименті.

Учасники наради обговорили хід експерименту з об'єднання ДАІ і патрульної служби, який наразі триває на базі міліції м. Хмельницький та проблемні питання, які виникли на цей час. Про це присутніх поінформував заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Він зазначив, що під час хмельницького експерименту виникли деякі питання. Основними з них стали: недосконала нормативно-правова база, яка не дає можливості працювати за європейськими стандартами новоствореній єдиній патрульній службі, а також підготовка й навчання особового складу.

За словами заступника Міністра, під час дорожньо-транспортних пригод виникають питання із страховими компаніями. Аби усунути та врегулювати всі недоліки, найближчим часом планується провести зустріч представників цих структур із працівниками ДАІ.

Водночас Сергій Яровий наголосив, що навчання особового складу більш ефективно проводити під час практичних занять.

- Потрібно від теорії переходити до практики – це більш ефективно. Пригоди, на які виїжджатимуть єдині патрулі, вони розслідуватимуть одразу на місці, - сказав заступник Міністра.

Сергій Яровий впевнений, що якщо вже зараз усунути всі недоліки, невдовзі роботу нарядів вдасться організувати за європейськими стандартами.

Представники Місії Євросоюзу висловили своє бачення того, як можна вирішити питання, що виникли на цей час у хмельницькому експерименті та зробити процес реформування органів внутрішніх справ більш ефективним.

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Вчені та інженери з ...

КОМЕНТАРІ