Хмельниччина: «Відкриваємо двері дітям»

Хмельниччина: «Відкриваємо двері дітям»

20.12.14 13:01 0 1700
Вчора у Хмельницькому відбулася презентація Всеукраїнської громадської інформаційної кампанії «Відкриваємо двері дітям». Участь у заході взяла заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Леся Стебло. Під час презентації дітям із обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Подолянчик" запропонували до перегляду мультипрограми.

Приємно, що під час подібних заходів, які проводить служба у справах дітей облдержадміністрації, діти отримують таку необхідну порцію тепла і уваги. В області створено умови для реалізації права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання та проживання в сім'ї: усиновлення, передача дітей під опіку, піклування громадян, влаштування до дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Як повідомляє служба у справах дітей облдержадміністрації, станом на 30.11.2014 р. на обліку служб у справах дітей області перебуває 2166 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання охоплено 1886 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування області, що становить 87,1 % від загальної кількості вищезазначеної категорії дітей.

Під опікою (піклуванням) виховується 1535 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 72,1 % від загальної кількості вищезазначеної категорії дітей, в прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу – 315 дітей.

У поточному році в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу всього нововлаштовано 34 дитини: створено 13 прийомних сімей, до яких влаштовано 21 дитину, 4 дитячі будинки сімейного типу, до яких влаштовано 24 дитини, 10 дітей влаштовано до раніше створених прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Створено 2 дитячих будинки сімейного типу в м. Славута та Кам'янець-Подільському районі, які прибули з м. Севастополь та м. Євпаторія АР Крим, в яких виховується 14 дітей-вихованців.

Станом на 30.11.2014 року в області функціонує 23 дитячих будинків сімейного типу та 111 прийомних сімей, в яких виховується 355 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА

Читайте також: Входные двери по выгодным ценам в первом интернет-магазине дверей на Дальнем Востоке khv-dveri.ru
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ