На виставці у Львові можна побачити авторські ляльки та вінтажні ялинки

На виставці у Львові можна побачити авторські ляльки та вінтажні ялинки

20.12.14 10:52 0 754
У Львові стартував зимовий фестиваль авторської ляльки «Лялькar't». Під одним дахом у гелереї на вулиці Левицького можна побачити унікальні авторські ляльки, вінтажні ялинки з минулого століття та новорічні прикраси ручної роботи.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Олени Маляренко.

Захід об’єднав понад два десятки майстрів із різних куточків України, серед них і львів’янка Ольга Досенко. Понад рік вона працювала над стилізованою новорічною ялинкою, і вперше показала, який вигляд могла мати зелена красуня понад сто років тому. Каже, що ідея створити такий виріб з’явилася під час прогулянок блошиними ринками Європи.

«Знаходили коробку з якимось залізяччям, починали розбирати: воно все заіржавіле, чорне, страшне. А коли його добре відтерли – побачили, що це старовинні форми для відлиття шоколаду», – розповідає Ольга.

Саме із них пані Ольга зробила свої перші прикраси для ялинки – сімнадцять «старовинних» «миколайчиків».

Роботи інших майстрів також незвичні. Серед них – дерев’яні лялечки подружжя Лазаренків із Сум. Над кожною вони трудилися понад місяць. Приїхати на презентацію митці не змогли, але із задоволенням передали до Львова свої роботи. Координатор проекту Катерина Кирилова називає їхні ляльки унікальними.

«Ляльки, ніби самі диктують, якими мають бути. Буває таке, ти задумав, якби мав виглядати виріб, робиш-робиш, а потім лялька, ніби, випадково падає, щось там їй відламується. Ти починаєш це переробляти, і в результаті виходить зовсім інший образ. І тоді розумієш: лялька просто не хотіла бути такою, як ти хотів їй нав‘язати. Тобто, у цьому присутня певна містика, але дуже добра і позитивна», – розмірковує Катерина Кирилова.

Експозиція триватиме цілий місяць. За цей час тут планують провести безліч майстер-класів та зустрічей із майстрами. А долучитися до мистецького процесу зможуть усі охочі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Вінницькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ