Працівники ДАІ Буковини впорядкували для дітей-сиріт капличку

Працівники ДАІ Буковини впорядкували для дітей-сиріт капличку

20.12.14 08:01 0 630
Відкриття мініатюрної церквиці, що органічно вписалась в довкілля, відбулось на території комунального закладу «Оршівський дитячий будинок». Керівництво УДАІ УМВС України в Чернівецькій області впродовж багатьох років системно й відповідально виконує шефські обов'язки, що вже стало невід'ємною складовою іміджу відомства.

Нинішнього року буковинські автоінспектори не лише подбали, аби вчасно встановити на майданчику перед входом в Будинок ялинку, привезену з сторожинецьких лісів, але й завершити з допомогою спонсорів опоряджувальні зовнішні і внутрішні роботи у місцевій капличці саме до Дня Святого Миколая.

Ото ж, освячення споруди священнослужителями проходило перед іконою Чудотворця, що символізувало повагу до традицій благодійництва, єдність слова і діла у добрих починаннях.

Директор закладу Ольга Танасійчук висловила вдячність шефам, всій міліції Буковини за турботу про дітей, позбавлених батьківського тепла. Віднині до каплички може зайти кожен бажаючий, поставити свічку, усамітнитись, помолитись за тих, у кого не черстве серце, хто не забуває про ближнього. «Нехай ця капличка буде тим чинником, що об'єднує нас»,— побажала пані Ольга, звертаючись до присутніх.

Зворушливо прозвучали і слова священнослужителя протоієрея Павла, настоятеля одного з храмів у Чернівцях. З'ясувалось, що він є вихованцем Будинку, звідси починалась його дорога в життя понад тридцять літ тому….

— Кожна людина, якої б професії вона не була, повинна допомагати тим, кому допомога необхідна,— сказав Отець Павло. — І ми раді, коли державні органи, наша міліція у такі скрутні для нашої країни часи знаходить можливість допомогти дітям.

З бентежними відчуттями у капличку зайшли діти і їх наставники. Контрасти сірого зимового дня, свічкового полум'я і іконної позолоти створювали казкову атмосферу очікування добрих чудес… Так було і так буде напередодні Дня Святого Миколая, поруч з людьми, які вірять у нього душею і підтверджують цю віру вчинками.

Керівництво дружньої оршівецької родини запросило гостей на ритуальний обід з молитвою і традиційним народним «Нехай Бог прийме»…

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 грудня на Житомирщині ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ