В рамках дводенного візиту на Вінниччину головного позаштатного спеціаліста МОЗ України відбулися заходи щодо Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» (+фото)

В рамках дводенного візиту на Вінниччину головного позаштатного спеціаліста МОЗ України відбулися заходи щодо Всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» (+фото)

20.12.14 10:11 0 889
Міністерством охорони здоров'я України започатковано Всеукраїнський проект «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф», ініціативними виконавцями якого стали Національна академія медичних наук України, ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН» та Асоціація серцево-судинних хірургів України.

В рамках реалізації проекту 18 грудня розпочався дводенний візит на Вінниччину головного позаштатного спеціаліста МОЗ України за спеціальністю «Хірургія серця і магістральних судин у дорослих», д.м.н. Руденка К.В. та кардіохірургів Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова.

Відбулася зустріч Костянтина Руденка з заступником голови облдержадміністрації Ігорем Івасюком, під час якої обговорено напрямки та перспективи розвитку кардіохірургії на теренах нашої області.

Була проведена науково-практична конференція та презентація Всеукраїнського проекту.

Для участі в конференції запросили заступників головних лікарів з медичної частини та старших лікарів станцій ШМД, лікарів загальної практики сімейної медицини, терапевтів, кардіологів, ревматологів, судинних хірургів, кардіохірургів.

В ході візиту в обласній дитячій лікарні проконсультовано 50 дітей та 35 дорослих – в обласній лікарні імені М.Пирогова, які були заздалегідь запрошені з районів області. По завершенню консультацій та конференції в Департаменті охорони здоров'я та курортів облдержадміністрації відбулася прес-конференція для мас-медіа області.

Інформуючи журналістів та відповідаючи на їх запитання, Костянтин Руденко відмітив, що приємно вражений рівнем надання медичної допомоги кардіологічним хворим у Вінницькій області. «Логістика та правильне бачення проблеми мають послужити прикладом для інших регіонів країни», - зазначив він. Тому вважає необхідним проведення Всеукраїнського з'їзду, на якому планується зібрати фахівців з усіх областей України для обміну досвідом.

Велике значення має підготовка кадрів, тому в програму візиту включено лекції для студентів медичного університету та медичних коледжів області. На меті – відвідати лікувально-профілактичні заклади Погребищенського району з метою вивчення проблеми надання допомоги хворим з серцевою патологією в сільській місцевості.

Акценти були зроблені на пропаганді здорового способу життя, первинній профілактиці серцево-судинних захворювань, необхідності проходження профілактичних оглядів та зверненню за медичною допомогою до лікарів. За словами науковця, ні в якому разі не слід займатися самолікуванням.

Своєчасне фахове надання медичної допомоги допоможе зменшити кількість ускладнень і знизити рівень інвалідності та смертності населення від серцево-судинних захворювань.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Міліцейські династії ...

КОМЕНТАРІ