На Вінничині рятувальники навчали школярів правил поведінки на льоду

На Вінничині рятувальники навчали школярів правил поведінки на льоду

20.12.14 14:58 0 751
19 грудня у Вінниці на річці Південний Буг, на базі водолазно-рятувальної служби аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУДСНС у Вінницькій області відбулося навчання школярів загальноосвітньої школи №14 м Вінниці. Рятувальники продемонстрували учням, як правильно надавати допомогу людині, яка потрапила у біду: провалилась крізь лід, отримала переохолодження тощо. Бійці ДСНС розповіли та показали, як проводяться первинні реанімаційні заходи щодо потерпілого, у якого присутні ознаки утоплення. Подібні візити молоді на водолазну станцію не рідкість, така робота проводиться постійно й вона обов'язково матиме свої позитивні результати.

Враховуючи тимчасове потепління, що призводить до танення криги рятувальники закликають громадян не виходити на тонку кригу на ставках, річках та інших водоймищах. Це надзвичайно небезпечно! Необдумана та необережна поведінка загрожує вашому життю і здоров'ю. Крім того, небезпечно кататися на ковзанах у необлаштованих для цього місцях.

Варто пам'ятати, що для одного пішохода безпечним вважається лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см; для обладнання ковзанки - не менше 10-12 см (для масового катання - 25 см); масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 см.

Прес-служба ГУДСНС у Вінницькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Рівному ЖКСРБП “Галузеве” ...

КОМЕНТАРІ