На Вінниччині немає проблем з розрахунками за енергоносії (+фото)

На Вінниччині немає проблем з розрахунками за енергоносії (+фото)

20.12.14 13:56 0 815
Так прокоментував ситуацію в області перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко під час Всеукраїнської селекторної наради Мінрегіонбуду під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка.

«По розрахункам за енергоносії Вінницька область на фоні інших виглядає дещо краще,- зауважив Андрій Гижко,- та й у ліміти, доведені для області постановою Кабінету Міністрів України № 296 ми майже вкладаємось. Однак, у зв'язку з тим, що в області відчутно збільшились опалювальні площі в т. ч. за рахунок переведення до Вінниці Донецького національного університету, дані нормативи необхідно переглянути ».

Він також повідомив, що днями обласною державною адміністрацією було направлено звернення до Мінпаливенерго щодо перерозподілу лімітів за рахунок їх зменшення по бюджетній сфері.

Всього ж по Україні, як було озвучено на селекторній нараді, на даний момент допущено перевищення лімітів споживання природного газу на 5%, що становить 72 млн .куб.

Крім стану розрахунків за енергоносії під час проходження опалювального сезону 2014-2015 років, на селекторній нараді розглядались також питання щодо стимулювання заміщення природного газу в регіонах, про дотримання дозвільних процедур в будівництві та про децентралізацію влади.

Особливу увагу учасники наради приділили обговоренню питань, пов'язаних із децентралізацією влади,

Постанова Уряду від 6 серпня 2014 року зобов'язує місцеві державні адміністрації у шестимісячний строк - тобто до 6 лютого 2015 року - привести регіональні стратегії розвитку у відповідність до Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року. На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода.

За його словами, з прийняттям Закону України «Про засади державної регіональної політики» (прийнятий Парламентом у першому читанні), а також відповідних змін до Бюджетного кодексу, реалізація регіональних проектів та програм має здійснюватися відповідно до державної та регіональних стратегій через інструменти фінансової підтримки Державного Фонду регіонального розвитку.

«Тому дуже важливо, щоб кожен регіон мав свої, затверджені обласними радами, регіональні стратегії розвитку», - підкреслив В'ячеслав Негода.

Досвідом розробки регіональних стратегій, сприянню співробітництву територіальних громад та удосконаленню взаємодії Уряду з обласними держадміністраціями ділились у студії представники Чернігівської і Полтавської областей.

Коментуючи ситуацію із розробкою регіональної стратегії розвитку до 2020 року на Вінниччині, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко повідомив: «Ми вже підготували розпорядження голови ОДА про створення в області робочої групи, яка проведе актуалізацію стратегії регіонального розвитку до 2020 року згідно із загальнодержавною стратегією».

Він дав доручення територіальним громадам області провести таку саму роботу,з урахуванням сучасних

пріоритетів.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ