На Вінничині релігійна громада с. Городківка Крижопільського району отримала документи на право власності комплексу храмових будівель та споруд (+фото)

На Вінничині релігійна громада с. Городківка Крижопільського району отримала документи на право власності комплексу храмових будівель та споруд (+фото)

20.12.14 09:04 0 671
За дорученням голови обласної державної адміністрації Анатолія Олійника начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький 19 грудня 2014, у день вшанування пам'яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських чудотворця, вручив релігійній громаді храму Благовіщення Пресвятої Богородиці Української православної церкви в с. Городківка Крижопільського району документи на право власності комплексу храмових будівель та споруд.

Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці збудований у ХІІ ст. Церква сім разів була спалена татарами, але кам'яні стіни її збереглись донині (їх товщина1,5-2 м). У 1950 р. її було закрито, приміщення використовувалось як склад. У 1993 р. церква була реставрована та почала функціонувати.

Повернення культового майна у власність громади стало справжнім святом для мирян, які сприйняли новину з радістю та висловили щиру подяку органам державної влади за розуміння та підтримку.

В урочистих заходах взяли участь віряни, духовенство району, представники органів державної влади та місцевого самоврядування області і району.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ