Визначено переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського за 2014 рік (+фото)

Визначено переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського за 2014 рік (+фото)

20.12.14 09:28 0 735
За підсумками відкритого голосування конкурсного журі, яке відбулось 19 грудня в приміщенні обласної державної адміністрації, цьогорічним лауреатом престижної літературно-мистецької премії імені Степана Руданського став київський письменник – гуморист Григорій Гайовий за книгу політичної сатири «Б'ю на сполох».

Дипломантами Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського 2014 року були названі Володимир Субота із м. Харкова за книгу гумору і сатири «Ведмідь у басейні» (видану до 180-річчя від дня народження Степана Руданського) та житомирський гуморист Михайло Пасічник за книгу «Бджолині вибори».

Цього року до участі в конкурсі на здобуття державної літературно-мистецької премії було допущено 12 номінантів з багатьох областей України – Київщини, Харківщини, Дніпропетровщини , а також письменників з Івано-Франківської,Чернівецької та Черкаської областей.

«Цього року завдання конкурсного журі – із кращих вибрати найкращих »,- зауважив голова журі, заступник голови ОДА, начальник департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Він також наголосив, що для Вінниччини дуже престижно присуджувати щороку літературні державні премії такого високого рівня – імені Степана Руданського та імені Михайла Коцюбинського.

«Це, без перебільшення, є знаковими подіями в культурному житті лише нашої області, а й України в цілому »,- підкреслив Ігор Івасюк.

Підсумовуючи засідання, члени журі відзначили досить високий рівень творів, які брали участь у конкурсі на здобуття цьогорічної премії імені Степана Руданського, а також розширення географії учасників. Проте, більшість членів конкурсної комісії погодились із пропозицією кандидата філологічних наук, члена журі Анатолія Подолинного щодо принципів відбору номінантів на наступний рік.

«Члени комісії не повинні просто чекати, на роботи які надійдуть, потрібно і самим шукати авторів-претендентів на цю нагороду. Дуже важливо, щоб члени конкурсного журі добре орієнтувалися в розвитку тих напрямків літератури, які нам потрібні для цієї премії і відбирали кращих, включаючи їх до списків номінантів».

Також учасники зустрічі обговорили особливості проведення у січні 2015 року традиційного літературно-мистецького свята до дня народження Степана Руданського у м. Калинівці та на його малій батьківщині у с.Хомутинцях.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 531 тисяча – для Луцького ...

КОМЕНТАРІ