Позиція влади – незмінна: волинські шахти повинні працювати

Позиція влади – незмінна: волинські шахти повинні працювати

20.12.14 16:39 0 800
Про це заявив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час робочої зустрічі з Нововолинським міським головою Віктором Сапожніковим.

Представники волинської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України б'ють на сполох: нововолинські гірники обурені позицією уряду щодо закриття шахт. Доводять: серйозно налаштовані відстоювати власні інтереси. А щоби вкотре привернути увагу до проблеми, заявляють: проведуть у Нововолинську 23 грудня 2014 року попереджувальну акцію протесту.

Ряд вимог волинські гірники оформили у офіційне звернення, яке передали голові облдержадміністрації. На чому конкретно акцентують шахтарі? Вимагають передбачити у Державному бюджеті 2015 року кошти на добудову 10-ї шахти, залишити фінансування ДП «Волиньвугілля» на рівні 2014 року, відтермінувати закриття 1ї- та 9-ї копалень до часу введення в експлуатації 10-ї «Нововолинської» тощо.

Зрозуміло, що позиція й вимоги шахтарів не могли зостатися без уваги. Учора голова облдержадміністрації Володимир Гунчик провів робочу зустріч із Нововолинським міським головою Віктором Сапожніковим, у ході котрої й обговорювали питання, що стосуються перспектив волинської вугільної галузі. Напрацювали алгоритм подальших дій. 23 грудня 2014-го із нововолинськими шахтарями зустрінеться радник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук. Кількома днями пізніше, 24 та 25 грудня, Володимир Гунчик вирішуватиме болюче шахтарське питання на рівні столиці: матиме зустрічі у Кабінеті Міністрів України та Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

- Обласна та місцева влади роблять усе можливе, аби донести до представників центральних органів влади позицію шахтарів та гостроту поставленого питання, - наголосив Володимир Гунчик. – Докладаємо максимум зусиль, щоби в результаті було прийнято виважені рішення та зроблено раціональні кроки, пов'язані з реформуванням та реорганізацією галузі. Позиція волинської влади залишається незмінною: до запуску 10-ї шахти решта копалень повинні працювати.

Прес-служба облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З нагоди Дня міліції в ...
Наступна новина: На Вінничині співробітники ...

КОМЕНТАРІ