В Луцьку на Театральному майдані відбулося театралізоване дійство засвічення новорічної ялинки

В Луцьку на Театральному майдані відбулося театралізоване дійство засвічення новорічної ялинки

20.12.14 16:16 0 983
У день Святого Миколая, на Театральному майдані відбулося театралізоване свято засвічення новорічної ялинки міста. Воно розпочалося літературно-музичною композицією “Молимось Святому Миколаю” у виконанні учасників гуртка «Слово - не криця» Будинку культури мікрорайону Вересневе. Громаду віншували учасники фольклорного гурту “Чачка”. Духовні піснеспіви виконали хорові колективи духовної семінарії Волинських єпархій УПЦ, чоловічий хор “Свят вечір”, архієрейський хор Свято-Троїцького собору “Оранта”.

З початком новорічних свят лучан привітали міський голова Микола Романюк, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, представники духовенства.

Під час дійства хоровий колектив «Перлинка» Палацу учнівської молоді виконав пісню «Святий Миколай, ти до нас прийди, прийди!». Прозвучала пісня «Святий Миколаю, ми тебе щиро благаємо в країні мирній жити» у виконанні фольклорного ансамблю «Волинські узори» ЗОШ №11.

Також на свято завітав Святий Миколай у супроводі янголяток та дитячого хору, вони засвітили новорічні ялиночки. Варто відзначити, що у Луцьку вже кілька років не зрубують ялинку, аби поставити її у центрі міста, а прикрашають дерева, які ростуть на Театральному майдані.

Луцький міський голова Микола Романюк привітав присутніх зі святом Святого Миколая, акцентуючи на тому, що для лучан - подвійне свято, адже святитель Миколай вважається покровителем нашого міста. Микола Романюк висловив сподівання, що Святий Миколай оберігатиме місто і Україну від незгод, принесе у кожну родину добро, щастя, здоров'я та благополуччя, а головне - мир на нашу землю, щоб усі хлопці повернулися додому живими і неушкодженими.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл від усієї громади привітав Миколу Романюка з Днем ангела і щиро подякував за мудре керівництво містом. Завершилося дійство літературно-музичною композицією «Україна є, Україна буде!”, під час якої звучали патріотичні вірші та пісні.

Потому Микола Романюк побував у Палаці культури міста Луцька, поспілкувався з учасниками творчого проекту “Різдвяна майстерня”, який був ініційований управлінням культури. До координаторів проекту приєдналася громадська організація “Рукотвори Волині”. Зокрема: соломоплетіття ­ Валентина Якимович; іграшка з фетру ­Тетяна Вегера; гончарство ­ Микола Шавула, Михайло Мажара, Валерій Ленартович; текстильна іграшка ­ Юлія Порохнавець; ялинкові іграшки з бісеру ­ Олеся Задонцева; ялинкові прикраси з дерева, українська народна іграшка, традиційна українська лялька- мотанка ­ Денис Богданов, Юлія Богданова; бісероплетіння ­ Діна Леусова, Валентина Солодова; вироби з лісової трави ­ Юлія Співак; ліпка з глини ­ Анатолій Філозоф; декупаж ­ Валентина Пус; іграшка з вовни ­ Олена Березовська; розпис по склу, розпис по дереву ­ Світлана Кирилюк; вироби з паперової лози ­ Тамара Єрмолаєва.

Микола Романюк подякував майстрам та дітям, які у них навчаються за відродження народних ремесел та вручив солодкі подарунки. Такі ж гостинці від міського голови отримали учасники арт-проекту “Дива Коляди”, що виготовляють обереги із сіна (керівник — Наталія Довгалюк).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ