Житомирщина: влітку на теренах області працювало 428 таборів відпочинку з денним перебуванням

Житомирщина: влітку на теренах області працювало 428 таборів відпочинку з денним перебуванням

20.12.14 15:41 0 778
Про це інформує департамент сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Так у червні-серпні 2014 року на території Житомирської області працювало 428 таборів відпочинку з денним перебуванням, 16 оздоровчих закладів із цілодобовим перебуванням, з них 3 санаторного типу.

У всіх таборах термін оздоровлення становив 21 день, крім організованих релігійними громадами, де термін відпочинку становив 14 днів.

Влітку долучилось до оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, 4 благодійних позаміських заклади, які оздоровлювали дітей безкоштовно.

У 2014 році була проведена державна атестація трьох оздоровчих закладів: «Надія» с. Зарічани Житомирського району, «Благодать» с. Зарічани Житомирського району, «Карітас-Олександрівка» с. Олександрівка Новоград-Волинського району. Крім того, цьогоріч внесено до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення і відпочинку два табори санаторного типу – «Дзвіночок» (с. Дениші Житомирського району), «Лісова казка» (смт Кам'яний Брід Баранівського району).

Завдяки додатковим коштам Фонду соціального страхування вперше в Житомирській області організовано оздоровлення дітей в осінній період. Оздоровчий табір «Дзвіночок» (с. Дениші) упродовж вересня-жовтня додатково оздоровлював по 150 дітей кожної зміни.

Середня вартість цьогорічної путівки до стаціонарних закладів оздоровлення в області становила 2350 гривень, це одна з найнижчих цін у державі.

У 2014 році є позитивні приклади зміцнення матеріально-технічної бази дитячих оздоровчих закладів комунальної власності: табори «Орлятко», «Супутник», «Корчагінець», «Світанок».

Нагадаємо, що з 140 тисяч 613 дітей шкільного віку (7-17 років) станом на 1 грудня 2014 року на Житомирщині охоплено всіма видами оздоровлення і відпочинку 71 тисячя 600 дітей, що складає 50,9%.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині в обласній ...
Наступна новина: У Волинській області автор ...

КОМЕНТАРІ